Termalisme a Caldes de Boí

Ins. Lo Pla d’Urgell, Bellpuig

 

El Balneari de Caldes, ubicat a la Vall de Boí, a 1500 m d’alçària, és un dels complexos termals més importants de la península. És conegut des del temps dels romans per la quantitat, varietat i eficàcia de les seves fonts. Hi ha 37 fonts, amb temperatures que varien des dels 4º fins els 56º i amb composicions mineralògiques variades. Aquest important recurs natural és aprofitat al Balneari amb tractaments termals variats i fabricació de productes cosmètics. Per altra part, l’aigua d’una de les fonts s’embotella i es distribueix al mercat amb el nom d’aigua de Caldes de Boí.

Amb l’Institut “Lo Pla d’Urgell”, de Bellpuig, hem comprovat les diferències entre les aigües superficials (Barranc de la Sallent i riu de Caldes) i les subterrànies (diverses fonts) prenent mesures de temperatura i conductivitat. A banda, hem gaudit del paisatge de tardor que ens ofereix durant aquestes dates el bosc caducifoli que envolta el balneari.

675op9ew

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>