Jornades formació Camps i Entorns d’Aprenentatge

Els passats 9 i 10 de gener es van celebrar les Jornades de Formació dels Camps i Entorns d’Aprenentatge a Flix (Ribera d’Ebre) que van aplegar una cinquantena de professors i mestres que treballen als diferents CdA/EdA de tot Catalunya.

El programa del primer dia s’inicià amb la rebuda per part del director de la Reserva Pere Josep Jiménez i la presentació del projecte educatiu de l’Entorn d’Aprenentatge de Sebes i Meandre de Flix a càrrec de Josep Manel Albiac.

A continuació i dividits en dos grups es van realitzar dues activitats destacades a la Reserva Natural: Anellament Científic d’Aus i Ecosistemes. Els docents van poder visitar les instal·lacions de l’espai natural, així com el Centre d’Interpretació del Camí de Sirga.

Per la tarda a les instal·lacions de l’Alberg Vilar Riu de Baix es va realitzar l’intercanvi d’experiències amb les intervencions del Camp d’Aprenentatge d’Empúries amb l’Itinerari Científic per les Dunes d’Empúries, l’Entorn d’Aprenentatge del Canigó amb l’activitat Fem el Verdaguer! Excursionisme i Poesia i el Camp d’Aprenentatge Pau Casals amb l’activitat Vull ser un músic famós?.

El segon dia i dividits en dos grups es van presentar dos activitats més de l’EdA Flix amb la visita a la Central Hidroelèctrica de Flix (Energies) i al Refugi Antiaeri de la Guerra Civil (Batalla de l’Ebre). Es van visitar també el Pas de Barca de Flix i el Molí d’OliFlix (S. XVIII) inclosos dins l’activitat d’Itinerari per Flix.

A continuació els docents van seguir amb la formació competencial sobre noves unitats didàctiques a la sala de Ca Don Ventura on van finalitzar les jornades amb la cloenda a càrrec del Tinent d’Alcalde de Flix Francesc Barbero, la inspectora en cap adjunta Lourdes Ambrós, el director de l’Escola de Flix Joan Ramón Ferrús i el director de l’Entorn d’Aprenentatge Josep Manel Albiac.

Aquestes jornades són molt profitoses pels docents dels Camps i Entorns d’Aprenentatge al poder compartir experiències, activitats i reflexions, a més de contextualitzar la tasca que es realitza en un EdA o CdA concret.

L’Entorn d’Aprenentatge de Flix funciona gràcies a un conveni del Departament d’Ensenyament amb l’Ajuntament de Flix que permet la contractació de dos educadores de la Reserva Natural de Sebes i un mestre en comissió de serveis per dirigir el centre educatiu que rep més de 4.000 alumnes cada curs escolar.

grup-camps-meandre

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>