Jornades dels CdA i EdA – Pujalt 8 i 9 de gener de 2019

El passat dimarts i dimecres, 8 i 9 de gener, va tenir lloc a l’Observatori de Pujalt, seu de l’EdA de Pujalt, les Jornades de CdA i EdA del curs 2018-19. Després d’una càlida benvinguda a càrrec del sr. alcalde de la localitat, el sr. Antoni de Solà, ens vam ubicar als orígens de l’observatori i conseqüentment de l’EdA.

L’equip educatiu, dirigit per l’Albert Borràs, ens va fer participar de la seva activitat didàctica: La meteorologia : “Observació i experimentació meteorològica”.  Activitat molt enriquidora ja que pretén descobrir i aproximar a l’alumnat des d’un punt de vista molt didàctic i experimental a un concepte, sovint desconegut com és la meteorologia, els seus instruments i els seus fenomens.

Per la tarda, es va visitar el dipòsit de residus de Pujalt i l’aerogenerador “Viure de l’aire”, llocs on s’estan duen a terme accions significatives per al territori. Seguidament, es va inaugurar l’intercanvi d’experiències d’enguany dels CdA i EdA, fet que va fer constatar un cop més, les ganes d’innovació i cooperació implícites en aquestes iniciatives de tots/es els participants. Després vam gaudir de l’explicació del singular projecte de les “Trobades transfrontereres Xarxa Educació Pirineus Vius”. Per finalitzar el dia, tot i que el cel estava tapat, vam gaudir d’una Observació astronòmica virtual, a càrrec de membres de l’equip educatiu, qui a tots plegats, ens van endinsar a l’apassionant i curiós món de l’astronomia.

El dimecres, vam comptar amb la participació de l’Àngel Sedó i de l’Antoni Bardavio, qui ens van obsequiar amb un monogràfic, “Concepte de CdA i experimentació didàctica”, per tal d’observar d’una manera molt gràfica i participativa, gràcies a la seva dilatada experiència, d’on venim, on ens trobem i el què volem construir pel demà en el sí dels CdA i els EdA.

Aquestes jornades continuen esdevenint un lloc de trobada, de reflexió i de compartir experiències molt enriquidor per a tots/es els qui en participem. Tot plegat ens ajuda a continuar avançant enfront els reptes educatius comuns que tots tenim per davant en un moment tan il·lusionador, educativament parlant, com el que avui dia ens trobem immersos.

Des d’aquí volem mostrar el nostre agraïment a l’Albert Borràs i el seu equip educatiu, per les excel·lents jornades a les quals vam tenir el plaer de poder assistir.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>