Les matemàtiques són arreu

El 26 de novembre de 2019, l’Assemblea General de la UNESCO va aprovar la proclamació del 14 de març com el dia Internacional de les Matemàtiques.

El 14 de març, en anglès 3.14, s’anomena des de fa anys el Dia Pi i ja se celebrava a molts països, com a ocasió per donar visibilitat, difondre i remarcar la importància de les Matemàtiques. La proposta a la UNESCO d’instaurar aquest dia com a Internacional de les Matemàtiques va ser feta per la Unió Matemàtica Internacional, amb el suport de nombroses organitzacions tant internacionals com de diferents països.

Amb la proclamació del Dia Internacional de les Matemàtiques es convida a la comunitat matemàtica, cada 14 de març, a organitzar activitats dirigides tant a estudiants com al públic en general.

Cada any es proposarà un tema per ambientar la celebració, despertar la creativitat i explicar les connexions entre les matemàtiques i tota mena de camps, conceptes i idees. Enguany, sota el lema “Les matemàtiques són arreu” es proposen diverses modalitats de concursos i cursos:

  • Primària: Còmics
  • Secundària i Graus Mitjans de cicles formatius: Relats
  • Batxillerat, Graus Superiors de cicles formatius i Educació d’Adults: Vídeos
  • Professorat: Materials i recursos didàctics

El termini per a la recepció de treballs es clourà el 20 de febrer de 2020 a les 20:00h.