Full informatiu N.5 Gener 2022

L’ Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues a Catalunya (AMIT-CAT) convoca el 7è Premi ‘Montse Novell’ per a Treballs de Recerca de Batxillerat, adreçat a reconèixer el millor treball de recerca en temes que se centrin o bé ofereixin dades i comparatives sobre la dona i les seves aportacions a la ciència i tecnologia.

A QUI VA DIRIGIT— es pot presentar al Premi l’alumnat de 2n de Batxillerat matriculat durant el curs 2021-2022, tant noies
com nois, que hagi realitzat un treball de recerca el tema del qual se centri o reflecteixi la participació de la dona en els àmbits de la ciència i la tecnologia. El treball pot incloure biografies, estudis històrics per èpoques o localitzacions geogràfiques, temes concrets sobre especialitats, particularitats de la carrera científica i tècnica, etc. sempre que ressalti o presenti dades sobre el paper de la dona en els àmbits esmentats.

REQUISITS — els treballs, individuals o col·lectius, han d’ésser inèdits i no han d’haver estat premiats anteriorment. Poden estar escrits en català, castellà o anglès.

FORMA DE PRESENTACIÓ — Els treballs s’hauran de lliurar en un fitxer en format PDF a “premitr.amit.cat@gmail.com”. S’adjuntarà al fitxer amb el formulari de participació.

TERMINI DE LLIURAMENT — els treballs s’hauran de presentar no més tard del 28 de febrer de 2022. No s’acceptarà cap treball rebut fora d’aquest termini o que no compleixi els requisits establerts.

VEREDICTE — el llistat de treballs finalistes es farà públic a principis del mes de maig de 2022 a www.amit-cat.org/index.html, conjuntament amb la data i el lloc de l’acte de lliurament de premis en cas que aquest pugui fer-se presencial si la situació sanitària ho permet. Altrament, l’acte serà virtual.

Per a més informació adreceu-vos a: amit.catalunya@gmail.com

La neu és un recurs natural ben conegut per tothom. D’una banda, una font de proveïment d’aigua i un mitjà d’esplai i de gaudi per l’esport, però d’una altra és una problemàtica pel risc d’accidents i generació d’allaus.

El curs EXPLORA la neu 2022 és una activitat que contempla en primer lloc la formació de la neu, que no és més que una manifestació de l’aigua, i el seu posterior aprofitament en el desglaç. D’altra banda s’introduirà la identificació d’empremtes d’animals, que ajuda a observar els seus hàbitats. Així mateix es podrà comprovar el funcionament d’una estació d’esquí, amb tot el que això comporta: captació d’aigua per a la generació de neu artificial, consum energètic, mesures de seguretat, primers auxilis en cas d’accident… També es tractaran temes relacionats amb els esports a la neu, tant pel que fa d’esports de risc com de lleure. Finalment s’estudiaran les condicions necessàries perquè es produeixin allaus, i les mesures per evitar aquest risc, així com els protocols d’actuació en cas de que es produeixin.

Enguany es realitzarà en format HÍBRID!
L’activitat consistirà en 15 hores presencials online (per Meet) de classes teòriques, i hores presencials de visites i tallers experimentals i 15 h no presencials, que es realitzaran a través d’activitats mitjançant el campus Atenea de la UPC.

L’activitat gaudeix de reconeixement de crèdits ECTS i està inclosa dins del Pla de formació permanent del professorat de Secundària del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Dates sessions presencials online:

Dissabte 5 de febrer de 2022, de 9:00 a 14.00 h i de 16 a 19.00 h (sessions on line)
Dimecres 9 de febrer de 2022, de 18 a 20.00 h (sessió online)
Dissabte 19 de febrer de 2022, de 9:30 a 14:30 h (sessió de visites presencial)

Lloc de realització: Pavelló de Suècia de Berga i Aula Meet, que s’indicarà 2 dies abans als inscrits al curs

Visites: Parc Natural Cadí – Moixeró

Tallers: Obtenció de neu sintètica per cristal·lització – Experiments amb fred – Esquís de fusta

Data límit d’inscripció: 3 de febrer de 2022

Per a més informació: https://exploratori.org/index.php/component/sppagebuilder/?view=page&id=70

Aquest projecte té per objectiu donar a conèixer els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 relacionats amb els serveis del bosc.

Jornada BOSC i sostenibilitat:

Presentació de resultats de l’edició 2020- 2021

Presentació dels nous materials de l’edició 2021-2022

Data i hora: 10 de febrer de 2022 a les 19.00 h

Inscripcions: enviar correu a exploratori@exploratori.org

Per a més informació: https://exploratori.org/index.php/component/sppagebuilder/?view=page&id=133

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>