Full informatiu N.13 Octubre 2022

Veualta Logo Des del Grup Enciclopèdia i el Departament d’Educació us convidem a participar al XIX Certamen de lectura en veu alta, curs 2022-23. Podreu fer la inscripció del 3 d’octubre al 8 de novembre del 2022 en aquest mateix apartat del web. al web del Certamen (podreu també trobar llibres, recursos, bases, dates, etc.). En aquesta fase, s’inscriu el centre i no caldrà donar el nom dels lectors i lectores fins al segon trimestre de curs.

Enguany el Certamen serà presencial. Us demanem que llegiu aquesta informació enllaçada abans de fer la inscripció.

Si teniu qualsevol dubte, us atendrem amb molt de gust a dtbaix@xtec.cat i info@lecturaenveualta.cat.
image.png
27a edició de la Setmana de la Ciència, que se celebrarà de l’11 al 20 de novembre, arreu de Catalunya.

L’activitat “La ciència en primera persona” que se celebrarà el dia 16 de novembre al matí s’emmarca en la Setmana de la Ciència, amb la finalitat del foment de les vocacions científiques i tecnològiques entre l’alumnat del nostre país, pretenent apropar els i les científiques als instituts.

Seguint la bona acollida de l’edició passada, enguany es manté la modalitat virtual i poden participar tots els centres de secundària.

  L’activitat es fonamenta en tres parts:

1. Edició d’un vídeo, d’una durada d’uns 5-10 minuts on es llença també una proposta o un repte.

2. Aquest vídeo el visualitzarà l’alumnat en hores lectives juntament amb els seus professors/es. L’alumnat ens faran arribar imatge del repte aconseguit (5 fotografies màxim per grup) així com les preguntes que volen formular als/a les científics/ques (3 preguntes màxim per grup).

3. El dia 16 de novembre al matí, retransmissió en directe pel canal youtube de cadascun dels científics/ques.

L’activitat adreçada a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO va a càrrec de científics/ques que es dediquen a la investigació i que expliquen la seva tasca, tant des del vessant científic com del vessant humà.

Es proposen 4 grans temes per a tractar amb els següents ponents:

Biologia Marina: Ariadna Martinez (ICM – CSIC)

Química: José Ramón Galán-Mascarós (ICIQ)

Matemàtiques: Marià Cano físic i professor de matemàtiques d’ensenyament de secundària

Energia: Lucile Bernadet, Radostin Stefanov, Kosova Kreka i Juan Carlos González,   grup de recerca de Nanoiònica i Piles de combustible de l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC)

En el document adjunt hi trobareu els enllaços als 4 vídeos, els 4 reptes i els horaris de les connexions en directe de les ponències que es transmetran en directe des del canal de Youtube de la FCRI el matí del dia 16 de novembre.

Aprofitem per falicitar-vos l’enllaç que han d’omplir els centres educatius interessats a participar en l’activitat, abans del 21 d’octubre (termini ampliat).

Els centres que ho desitgin podran participar en directe el mateix dia 16 de novembre, podran enviar els reptes i les preguntes als científics perquè les comentin en directe abans del:

Data límit per enviar els reptes i les preguntes: 3 de novembre

Formulari d’enviament dels reptes i preguntes als científics

Podeu trobar més informació en el pdf adjunt

Més informació detallada a www.setmanaciencia.cat

Dia de la ciència a les escoles – SC22

La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), amb el suport del Departament d’Educació, organitza la 27a edició de la Setmana de la Ciència, que se celebrarà del 12 al 21 de novembre, arreu de Catalunya.

L’activitat “La ciència en primera persona” que es celebrarà el dia 16 de novembre al matí s’emmarca en la Setmana de la Ciència,  amb la finalitat del foment de les vocacions científiques i tecnològiques entre l’alumnat del nostre país, pretenent apropar els i les científiques als instituts.

Seguint la bona acollida de l’edició passada, enguany es manté la modalitat virtual i poden participar tots els centres de secundària.

L’activitat es fonamenta en tres parts:

  • 1. Edició d’un vídeo, d’una durada d’uns 5-10 minuts on es llença també una proposta o un repte.
  • 2. Aquest vídeo el visualitzarà l’alumnat en hores lectives juntament amb els seus professors/es. L’alumnat ens faran arribar imatge del repte aconseguit (5 fotografies màxim per grup) així com les preguntes que volen formular als/a les científics/ques (3 preguntes màxim per grup).
  • 3. El dia 16 de novembre al matí, retransmissió en directe pel canal youtube de cadascun dels científics/ques.

L’activitat adreçada a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO va a càrrec de científics/ques que es dediquen a la investigació i que expliquen la seva tasca, tant des del vessant científic com del vessant humà.

Es proposen 4 grans temes per a tractar amb els següents ponents:

  • Biologia Marina: Ariadna Martinez (ICM – CSIC)
  • Química: José Ramón Galán-Mascarós (ICIQ)
  • Matemàtiques: Marià Cano físic i professor de matemàtiques d’ensenyament de secundària
  • Energia: Lucile Bernadet, Radostin Stefanov, Kosova Kreka i Juan Carlos González,   grup de recerca de Nanoiònica i Piles de combustible de l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC)

En el document adjunt hi trobareu els enllaços als 4 vídeos, els 4 reptes i els horaris de les connexions en directe de les ponències que es transmetran en directe des del canal de Youtube de la FCRI el matí del dia 16 de novembre.

Els centres educatius interessats a participar en l’activitat, abans del 7 d’octubre hauran de fer el formulari d’inscripció

Els centres que ho desitgin podran participar en directe el mateix dia 16 de novembre, podran enviar els reptes i les preguntes als científics per a què les comentin en directe abans del:

Data límit per enviar els reptes i les preguntes: 3 de novembre (formulari reptes i preguntes)

+ informació.

8a Conferència Internacional d’Aprenentatge

Barcelona, 13, 14, 15 d’octubre

Lloc: UPC Campus Nord – Edifici Vèrtex

Aquest propòsit compartit neix del desig de fer avançar aquesta iniciativa en un marc de pol·linització creuada; aprofundir en les relacions Internacionals i locals entre recerca d’aprenentatge STEAM/PBL avançada i impulsar i escalar l’experimentació local i internacional de nous entorns d’aprenentatge; tot això en connivència entre la recerca dels Centres BIST i l’experiència d’una xarxa creixent de centres educatius compromesos amb la transformació educativa i la promoció de la cultura científic-tecnològica al conjunt de la societat.

Aquesta iniciativa tindrà com a eix vertebrador la plataforma i la comunitat internacional de la conferència STEAMConf Barcelona.

STEAMConf Barcelona 2022, en la seva 8a edició, insisteix en l’aprenentatge basat en projectes a la frontera de Mans, Ment i Passió on comprendre és un aprenentatge que va molt més enllà del “saber” passa en el context d’una investigació real a través de la indagació, l’experimentació, el raonament i la cooperació, fent que l’aprenentatge sigui creador, significatiu i inspirador tot promovent la capacitat de transferir-lo i aplicar-lo a situacions noves i complexes en un entorn, en canvi, constant, a fi d’actuar responsablement i fer aflorar el desig de continuar preguntant i aprenent al llarg de la vida.

informació

Procediment d’inscripcions:

Organitzen, STEAMS SokoTech per Fundació Ciència en Societat, Universitat Politècnica de Catalunya  i Barcelona Institut of  Science and Technology (BIST) , en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona – a través de Barcelona Ciència i Universitats – i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>