On i com es produeixen els milions de roses que es venen per la Diada de Sant Jordi?

→Impactes de la indústria de la rosa

Cada any durant la tant esperada Diada de Sant Jordi, tota Catalunya s’inunda de llibres i roses regalats amb molta il·lusió. Però t’has parat a pensar mai d’on venen les roses? On es cultiven? Qui les cultiva? Amb quines condicions?

Reflexionem breument sobre què s’hi amaga…

La producció i comercialització de roses amaga un seguit d’impactes molt negatius tant en l’àmbit laboral com en el ambiental. La major part de les roses  que es venen per Sant Jordi són d’importació (un 90%), la majoria arriben de Kenya, Etiòpia, Colòmbia i l’Equador, i el seu cultiu comporta greus impactes ambientals o socials. (→Llegeix l’article sencer en aquest enllaç).

→No a les “espines” de les roses de Sant Jordi

Has pensat mai on i com es produeixen els milions de roses que es venen per la Diada de Sant Jordi? Potser la rosa que regales amaga una història de contaminació, desigualtats i explotació a Colòmbia, Equador o Kenya. T’expliquem què passa i què pots fer-hi al respecte. (→Llegeix l’article sencer en aquest enllaç).

→Només un 1% de les roses que es vendran per Sant Jordi són catalanes

No té res a veure amb la sequera, però aquest any serà molt complicat trobar una rosa catalana, només un 1% de les roses que es vendran per Sant Jordi seran produïdes a Catalunya. (→Llegeix l’article sencer en aquest enllaç)