Enquesta de condicions de vida

L’Enquesta de condicions de vida mesura la incidència i composició de la pobresa mitjançant l’establiment d’un llindar de risc de pobresa. A més, ofereix informació sobre la distribució personal de la renda a partir dels ingressos anuals nets. D’altra banda, aporta dades sobre les privacions de les llars, les condicions dels habitatges i l’indicador de risc de pobresa o exclusió social harmonitzat. (Realitzada per l’IDESCAT).

Podeu cosultar l’enquesta en aquest enllaç.

Save the Children lamenta la “cronificació” de la pobresa infantil greu a Catalunya el 2023

Save the Children ha alertat d’una “cronificació” de la pobresa infantil greu el 2023. Tot i que ha reconegut que l’índex s’ha reduït, passant del 15,2 % el 2022 al 12,4 %, ha alertat que encara hi ha 363.900 infants en situació de pobresa a Catalunya. Així, ha recordat que la xifra de menors de 18 anys que viuen en aquestes circumstàncies s’ha situat en el 26,8 % i ha avisat que aquest grup social és el que té una taxa de pobresa més elevada i supera la de la població adulta, que és del 18 %. Tot plegat es desprèn de l’Enquesta de condicions de vida de l’Idescat.

Save the Children ha indicat que és especialment preocupant la situació de privació material greu, que afecta actualment el 10,9 % (131.500) dels infants de menys de 16 anys, és a dir, el nivell més extrem d’escassetat i la impossibilitat d’atendre necessitats bàsiques per al benestar i la dignitat de la infància, com ara tenir un àpat saludable i equilibrat al dia, poder pagar el lloguer o els subministraments bàsics i tenir una temperatura adequada dins l’habitatge.

(Llegiu l’article sencer en aquest enllaç).

Més informació en aquest enllaç.


→El 24,4% de la població catalana es troba en risc de pobresa i el 46,7% no arriba a final de mes

Entitats del tercer sector reclamen polítiques públiques preventives i millorar l’accés a les prestacions

(Llegiu la notícia en aquest enllaç)


→Gairebé la meitat de llars catalanes tenen problemes per arribar a final de mes

Segons l’Idescat, un de cada 4 catalans està en risc de pobresa o exclusió social, una dada pitjor que abans de la pandèmia

(Llegiu la notícia en aquest enllaç).