#ElMónQueVolem

Cicle de webinars sobre vulnerabilitat destinat a joves

Quatre conferències online especialment adreçades a joves de secundària, batxillerat, universitat i cicles formatius per reflexionar sobre la vulnerabilitat i treballar per construir el món que volem.

El passat mes de maig, en un tancament atípic del curs #educaSJDl’equip de sensibilització va considerar important convidar a l’alumnat participant als programes educatius de Sant Joan de Déu, a fer  una reflexió sobre la pròpia vulnerabilitat i la dels col·lectius en risc d’exclusió per tal d’extreure’n aprenentatges transformadors. D’aquí va sorgir el projecte #elmónquevolem, una proposta d’activitats a l’aula que culminava amb un “challenge” llançat als joves d’omplir la xarxa de missatges que expressessin la voluntat de treballar a través dels Objectius de Desenvolupament Sostenible per #elmónquevolem.

Com a continuació d’aquest projecte, encara vigent en l’actual context de pandèmia, s’ha organitzat el cicle de webinars #elmónquevolem, quatre conferències on line especialment adreçades a joves de secundària, batxillerat, universitat i cicles formatius.

La primera de les videoconferències ‘L’aïllament dels més vulnerables’, comptarà amb la participació de Laura Fernández coordinadora de voluntariat de Sant Joan de Déu Serveis Sociosanitaris, de Ana Pastor del SAU de l’Hospital SJD de Zaragoza, Aina Mir, infermera de l’Hospital SJD de Mallorca i Glòria Comellas dels Serveis de Rehabilitació Comunitària de Parc Sanitari SJD.

A aquesta conferència la seguiran:

  • Migrar en temps de pandèmia‘. Amb la participació de professionals i usuaris de Sant Joan de Déu Terres de Lleida i la Fundació Bayt al Thaqafa.
  • Dol. El adéu en crisi‘. Amb la participació de de professionals i usuaris de Hospital SJD Pamplona-Tudela, Parc Sanitari SJD i  Sant Joan de Déu Serveis Sociosanitaris d’Esplugues de Llobregat.
  • Exclusió social. Com confinar-se quan no tens una casa‘. Amb la participació de professionals i usuaris de SJD Serveis Socials Barcelona, SJD Terres de Lleida, Fundación Jesús Abandonado (Múrcia) i Fundació SJD Serveis Socials Palma de Mallorca.

Les persones interessades a participar en aquestes trobades virtuals poden escriure un correu a educa@solidaridadsjd.org per rebre els enllaços a les diferents conferències.

Programa