Dia Internacional dels Museus

PETITS MUSEUS DE CATALUNYA QUE VAL LA PENA DESCOBRIR

Activitum. activitum.cat

Les activitats del sector cultural, educatiu i del lleure s’han vist molt afectades durant la pandèmia. Les conseqüències les han patit especialment els infants i la gent gran que s’ha hagut d’adaptar al llenguatge virtual per a poder gaudir de la família i de la cultura. Ara, a poc a poc tornen a activar-se els agents i espais educatius de tot el territori i avui, dia internacional dels museus, ja podem tornar a gaudir-ne petits i grans per fer-hi activitats presencials que combinen cultura i educació.

Els museus són recursos educatius de primera mà i configuren l’entorn d’aprenentatge més immediat aportant experiències inspiradores i contextualitzades que eduquen, entretenen i alhora  generen pensament crític i ajuden a la comprensió del món. De fet, el tàndem museu – escola és cada vegada més present perquè els equipaments culturals i els centres educatius creen aliances per a projectes de llarga durada o tallers i visites a mida. A més, cada dia és més estrany trobar un museu que no ofereixi recursos pedagògics realment interessants que professorat i famílies poden utilitzar per tal d’aprofitar al màxim la visita al museu. Coincidint amb el Dia internacional dels Museus des del Portal d’Activitats Educatives de Catalunya us volem recomanar 10 petits museus molt valuosos que mereixen ser descoberts. No us en penedireu!

Museu d’Alcover, fòssils que tracen la història

Alcover, Tarragona

Us agrada cercar fòssils? Descobrir com era la vida submarina on ara hi ha terra i muntanyes? El Museu d’Alcover està dedicat als fòssils trobats als entorns de les Muntanyes de Prades, des de petites mostres a fòssils de mides sorprenents!

Destaca la col·lecció de fòssils marins del Triàsic descoberta a les pedreres d’Alcover-Mont-Ral. Un patrimoni excepcional que ens explica sense paraules la raó per la qual on avui s’alcen les muntanyes on abans hi va haver un mar ple de vida.

 

Llegeix l’article a: https://activitum.cat/petits-museus-de-catalunya-que-val-la-pena-descobrir/