Alcohol i Covid-19

El 15 de novembre és el “Dia Mundial sense Alcohol” i, com cada any, ens plau informar-vos de les accions que des de la Sub-direcció General de Drogodependències organitzem en el marc de la Setmana de sensibilització sobre els riscos del consum d’alcohol (Awareness Week on Alcohol Related Harm) que promouen diverses entitats a Europa (del 16 al 22 de Novembre).

Enguany hem cregut oportú centrar-nos en, per una banda, abordar l’impacte que la pandèmia per la COVID-19 està tenint en relació al consum d’alcohol, i en els problemes relacionats, i les polítiques. I per altra banda,  actualitzar a la ciutadania i professionals els missatges preventius clau.

Així, us animem a participar a la sessió científica virtual que hem organitzat pel proper 24 de novembre, sota el títol ALCOHOL i COVID -19, per poder fer un anàlisi de la situació actual en relació a l’alcohol. En aquesta sessió comptarem amb la participació d’en Toni Gual, que ens presentarà els resultats de l’enquesta europea sobre l’alcohol, i d’en Jürgen Rehm, que abordarà les lliçons que el confinament ens ha permès aprendre sobre l’efectivitat de les polítiques d’alcohol i quins reptes se’ns plantegen de cara al futur.

Finalment, recordeu que us podeu adherir a la campanya col·lectiva, l’Alcohol és responsabilitat de tothom!