Obrim els ulls 25N

Cliqueu damunt de la imatge per veure propostes i recursos que es plantegen des del Departament d’Ensenyament

El proper 25 de novembre és el dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

Per aquest motiu deixem a la vostra disposició recursos i propostes per treballar dins l’aula, en les diferents etapes.

Segueix les diferents propostes i activitats amb el #obrimelsulls

 

Gegants a l’escola

Gegants a l’escola és una proposta didàctica per endinsar l’alumnat d’educació Primària a l’apassionant món de la Cultura Popular i Tradicional Catalana i en especial la tradició gegantera del nostre país. Hi trobareu una guia didàctica i el material per treballar amb l’alumnat de les diferents etapes. Està editada per l’agrupació de Colles de Geganters de Catalunya i els seus autors són MªDolors Melero, Marcel Pallejà, Dora Rodríguez, Meritxell Royuela, Rosa Simeón i Josep Torrella.

Podreu trobar el material en préstec al CRP. A la web de l’agrupació podreu consultar la versió digital dels materials

Més informació 

 

La ciència en primera persona a Castellbisbal i Rubí

El passat dia 15 de novembre vam convidar a l’alumnat de segon cicle de secundària i batxillerat a formar part de les conferències de la ciència en primera persona, a les localitat de Castellbisbal i Rubí. Els ponents Pep Vidal, a Castellbisbal, i Àlvar Sánchez, a la ciutat de Rubí, van apropar la ciència al nostre joves, per motivar-los i engrescar-los a apropar-se al món científic.

Agraïm el treball realitzat pels científics, com la predisposició del professorat a acompanyar i motivar  l’alumnat dels instituts: J.V.Foix,  Torrent dels Alous, Duc de Montblanc i dels centres educatius Montserrat, Balmes i Regina Carmeli a Rubí, i els instituts Castellbisbal i Les Vinyes a la ciutat de Castellbisbal.

Moltes gràcies i fins l’any vinent!

Àlvar Sánchez, amb la Màgia dels Superconductors, a Rubí
Pep Vidal, amb Interacció d’Art i Ciència, a Castellbisbal.

Trentena conversa pedagògica

De nou, s’inicien les converses pedagògiques impulsades pel Departament d’Ensenyament. El primer debat pedagògic d’aquest curs escolar porta per títol “Com projectem la imatge del centre en la xarxa”.
Quan un centre educatiu té presència a Internet, o bé a les xarxes socials, ja s’enfronta a la… Llegeix més»

Conferència: Box of my life and european projects

Us volem convidar el proper dia 28 de novembre a la conferència Box of my life and European Projects, a càrrec d’Annabel Borràs. Vol apropar-nos diferents projectes educatius, que tenen com a objectiu implementar i potenciar la immersió de la llengua anglesa dins els centres educatius. Cal fer inscripció!

Cliqueu damunt la imatge per fer la inscripció.

eduCAC

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya, en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, presenta eduCAC, un programa d’educació en comunicació que neix amb l’objectiu prioritari de promoure l’educació mediàtica en àmbits educatius formals i informals.
eduCAC té la voluntat… Llegeix més»

INICI DE LA XARXA XIEP

El dijous 19 d’octubre s’ha realitzat la primera sessió de la Xarxa XIEP  en la qual participen més de quaranta centres educació infantil i primària del Vallès Occidental. La Jornada s’ha iniciat amb la benvinguda als centres participants per part de la directora de Serveis Territorials,… Llegeix més»

Vine a fer un Tastet de ciència

Vine a fer un Tastet de ciència al CRP, carrer Numància 11 de Rubí.

Dimecres 25 d’octubre i 8, 22 i 29 de novembre a les 17:30 hores, des del CESIRE vindran a fer-nos un tast on parlarem de:

  • quines preguntes ens hauríem de fer quan parlem de ciència?
  • les ciències des de les competències bàsiques
  • com fer indagacions científiques
  • la creació d’un laboratori Low Cost al centre
  • com fer el traspàs de tot allò que hem descobert
  • ….i un munt de temes científics per descobrir.

Cliqueu la imatge per fer la inscripció. Tenim 25 places per realitzar l’activitat, mireu abans d’apuntar-vos, per garantir que podreu assistir a les sessions i gaudir d’aquesta descoberta científica.

Fòrum d’educació i cultura popular

El Fòrum d’Educació i Cultura Popular vol reconèixer l’important paper de la cultura popular en l’àmbit educatiu, i fer visible les experiències, bones pràctiques, recerques, projectes, formacions, etc., que s’estan realitzant a Catalunya i arreu dels Països Catalans. El Fòrum pretén ser un espai de reflexió, debat, d’aprenentatge i d’intercanvi que permeti centrar criteris i revisar el discurs teòric i les pràctiques sobre la cultura popular a l’educació, posant de relleu aspectes com la interculturalitat, la diversitat religiosa o el gènere. Es celebrarà el 26 i 27 de gener de 2018 a Barcelona. Estarà obert a professionals de l’educació i de la cultura, de la gestió cultural, de l’antropologia i de la sociologia, i a associacions, les AMPA, entitats de lleure, ajuntaments, centres d’interpretació, museus, serveis educatius, mitjans de comunicació i públic interessat.

13 vides, infinites veus, reflexions educatives des de l’escola de la Model

Aquest llibre és un recorregut en 13 relats que ens apropen a la realitat i al recorregut educatiu d’alumnes del Centre de Formació d’Adults Jacint Verdaguer, de la Model. Aquest Centre –que ha tancat les seves portes arran del tancament de la Model– ha estat guardonat amb el premi europeu Grundtvig Award Excellence in Adult Education de 2017 al millor projecte europeu Second Chance en l’àmbit de l’educació d’adults. Les escoles dels centres penitenciaris de Catalunya permeten que les persones que hi ha estat internes puguin continuar els seus estudis quan surten en llibertat, la qual cosa afavoreix la seva reinserció social.

Trobareu més publicacions a la següent pàgina