Full Informatiu nº 167 Setembre 2023

En el marc del Programa Tenim la Paraula, ens plau convidar-vos a la conferència  Ensenyar llengua oral a l’aula, a càrrec de Montserrat Vilà i Santasusana. La ponent és docent a la Facultat de ciències de l’educació de la UAB i especialista en el camp de la didàctica de la llengua oral, l’anàlisi sobre el discurs i l’oratòria.

 La xerrada tindrà lloc el dimecres 4 d’octubre al SE de la Noguera, a les 17.30 h

Amb l’objectiu de fer valer la comunicació oral en la societat actual, compartir factors que incideixen en l’ús de la llengua oral i recollir idees i reflexions que orientin el tractament de la llengua oral a l’aula i al centre, compartirem l’expertesa de Montserrat Vilà sobre el valor de l’oralitat en l’àmbit educatiu i com a eina de comunicació.

Bojos per l’Energia és un curs desenvolupat per l’Institut Català de l’Energia (ICAEN), amb la col·laboració de l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) i la Fundació Catalunya La Pedrera, orientat a estudiants de 1r i 2n de Batxillerat amb vocació científica interessats en carreres STEM.

Aquí es pot veure un resum de la promoció del curs 2023: https://youtu.be/U5C_wYEftzs+ informació i calendariBasesPreu: 90 euros, un cost inferior a la majoria de cursos del programa Bojos per la Ciència gràcies a l’ICAEN
Programa d’ajuts econòmicsInscripció del 12 de setembre al 20 d’octubre.

Us informem de la creació del Centre d’Interpretació de les Energies a Almatret (Segrià) per tal que en pugueu fer difusió als centres de la vostra zona, per si és del seu interès.

És un projecte centrat en l’experimentació i divulgació del coneixement en matèria d’energia a nivell català i estatal.El centre ofereix propostes pedagògiques adreçades a Primària,  Secundària, Batxillerat i FP:

  • La Ruta de l’energia, on veure d’aprop diferents instal·lacions energètiques; per les diferents instal·lacions generadores d’energia i distribució d’Almatret.
  • Espai museïtzat sobre energies renovables i eines de realitat virtual per reforçar la formació de l’alumnat a través de tallers i visites.
  • Tallers didàctics experimentals

Per a més informació:  https://almiaenergy.com/

sardalleida.cat Des del Saltem i Ballem us fem arribar la proposta dels cursos d’ensenyament de sardanes per al curs 2023-2024 a la vostra escola, per incloure-ho al calendari d’activitats del curs vinent.

Us informem que la Trobada Intercomarcal escolar tindrà lloc a Tàrrega el divendres 3 de maig de 2024, durant el curs vinent us anirem enviant tota la informació detallada de la trobada.

Cal fer la inscripció a través de la web www.sardalleida.cat – Saltem i Ballem, o clicant en aquest enllaç directe. Una vegada inscrits, a principis del curs vinent ens posarem en contacte amb vosaltres mitjançant correu electrònic per coordinar l’activitat (horaris, monitor/a…).

Educació Inclusiva Des de la Direcció General d’Educació Inclusiva ens fan arribar informació de totes les formacions de les quals disposeu en obert i també la cartera de formacions de les noves professionals dinamitzadores de l’educació inclusiva (DEI).Formació per al suport a la inclusió

Per tal de fer la inscripció cal estar atents al calendari de l’oferta formativa de l’XTEC

NOVA FIGURA DEI (Dinamitzadores d’Educació Inclusiva)

Cartera de formacions a Territori

1r trimestre: màxima prioritat difusió del Decret i de les Mesures, mitjançant:

● Càpsula de sensibilització d’ed. inclusiva (decret, document de mesures. Durada de 2 hores aprox)

● MISU. Mesures i suports universals per a una escola inclusiva en línia (total 20 hores) en obert:

○ Per docents de centres escolars Primària i secundària

○ Per serveis educatius (CRP, EAP o altres)

○ Per equips impulsors (equips de les CAEI)

● MISU a centre: Hi ha l’opció de fer taller per a centres (amb participació d’un 80% del claustre)