Full Informatiu nº 163 Març 2023

 

Convocatòria premi

“Què és per a tu Europa?”

La Fundació Catalunya Europa, en col·laboració amb el Departament d’Educació, convoca la tercera edició del premi “Què és per a tu Europa?” amb el propòsit d’acostar Europa i els valors europeus als joves a través de la fotografia, el vídeo i projectes artístics innovadors.

Està adreçat a l’alumnat de segon cicle de secundària, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà o superior. Les bases dels premis les trobareu aquí. Podeu formalitzar les inscripcions i les autoritzacions en aquest enllaç.

Argó

Jornades ARGÓ per a professorat:

Geografia, Matemàtiques i Biociències

ÚLTIMS DIES PER A LA INSCRIPCIÓ:

  • Globalització, dependència o oportunitat? Propostes de geografia econòmica a l’aula

Dates: 11, 13 i 20 de març de 2023

Més informació i inscripció en aquest enllaç.

NOVES JORNADES:

  • XII Jornada Les matemàtiques entre la secundària i la universitat

Lloc: Sala d’Actes de la Facultat de Ciències  de la UAB
Dates: 20 d’abril i 4 de maig de 2023

Horari: de 16:30 a 20:00 h
Preu: 5 euros

Més informació i inscripció en aquest enllaç.

  • Microplàstics i els seus efectes sobre organismes vius

Lloc: Sala d’Actes de la Facultat de Biociències

Data: dimarts 18 i 25 d’abril de 2023

Horari: de 17:00 a 19:30 h

Preu: 5€

magnet

Convocatòria Programa Magnet

S’obre una nova convocatòria del programa “MAGNET. Aliances per a l’èxit educatiu” per al curs 2023-24, que promou una transformació profunda en els centres educatius com una estratègia per reduir la segregació escolar i garantir una oferta educativa de qualitat per a tot l’alumnat, en el marc de la convocatòria unificada de programes d’innovació del Departament d’Educació.

faig

Programa FAIG:

Fent per aprendre imaginant globalment.

L’acte tindrà lloc el dia 9 de març de 2023 a la Fàbrica de creació Fabra i Coats (Carrer de Sant Adrià, 20 de Barcelona), a les 17:30 h (accés i recepció a partir de les 17 h). Us adjuntem la invitació i el programa, en els quals  trobareu tots els detalls.

En el transcurs de l’acte explorarem de quina manera podem contribuir a donar resposta als reptes socials actuals i desafiaments globals a través del programa FAIG. Paral·lelament, s’oferirà un taller “maker” a l’espai FAIGLab (annex a l’auditori) adreçat a l’alumnat assistent a l’acte.

Les persones dels centres educatius que vulgueu assistir a l’acte, podeu visualitzar en streaming l’acte de presentació

Vallverdú

Jornada Pedagògica Vallverdú

Amb motiu de la commemoració oficial del centenari del naixement de l’escriptor Josep Vallverdú, el Departament d’Educació té previst celebrar una Jornada Pedagògica dedicada a l’autor el proper dissabte 20 mes de maig a la Biblioteca Pública de Lleida (Rambla d’Aragó, 10).

Es una jornada oberta principalment al professorat de primària i secundària que vulgui participar-hi com a assistent o presentant alguna activitat, projecte o experiència de creació pròpia ja feta o que es prepari per a l’ocasió (representació, lectura, concert, recital, blog, web, audiovisual, unitat didàctica, etc.), tant des de l’àmbit de la llengua i la literatura com des d’una perspectiva interdisciplinària.

La Jornada constarà d’una conferència a càrrec de la comissària de l’Any Josep Vallverdú, Carme Vidal i Huguet, i de la presentació de les novetats editorials més rellevants, així com d’algunes experiències de centres i de materials didàctics elaborats per a la commemoració.

Per presentar una experiència d’aula, projecte o activitat de centre a la jornada, és imprescindible que la direcció del centre hi doni el vistiplau i que responeu aquest qüestionari enllaçat abans del proper 16 de març.

Les inscripcions es podran fer a través de la pàgina web de formació de l’xtec.

Per a qualsevol informació més detallada, us podeu adreçar a la coordinació de la Jornada (lrodri24@xtec.cat).

Recursos per al Pensament crític

Des de l’Escola de Cultura de Pau (i en col·laboració amb Fora de Quadre pel que fa als vídeos) ens comparteixen una pàgina web amb recursos per a treballar el pensament crític.

Al web hi trobareu:

  • Un parell d’informes diagnòstics sobre l’Estat de la qüestió del pensament crític al sistema educatiu (un abans de i un altre actualitzat amb el decret de desplegament de la LOMLOE).
  • Exemples i recursos sobre metodologies de pensament crític (Temes controvertits, Cultures del Pensament / Thinking-Based Learning, Filo 3/18),
  • 3 recursos didàctics d’exemples d’aplicació a l’aula, que hem fet en col·laboració de 3 escoles,
  • i 5 vídeos (en destaquem només alguns)

Certamen de lectura escolar Veu Alta

Semifinals a l’Urgell

 

El Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta és una iniciativa de la Fundació Enciclopèdia Catalana, l’entitat cultural que encapçala el Grup format per diferents empreses editorials, centrat en el coneixement, l’edició, l’educació i la distribució, i que té com a missió el foment de la llengua i la cultura catalanes.

La semifinal, corresponent als centres assignats a l’Urgell, es celebrarà el proper dimecres 22 de març de 2023, a les 10 h (s’obriran portes a les 9.45 h) i fins a les 13 h. No hi ha mitja part.

LLOC: Teatre Ateneu de Tàrrega

adsll

Premi al Talent Transformador

Us presentem una nova iniciativa de l’ADSLL (Associació de directius de l’educació de les terres de Lleida) amb la finalitat de reconèixer les iniciatives que fomentin la millora social del territori de la província de Lleida en el marc dels Objectius del Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides:

 

I Edició del Premi al Talent Transformador 2023

Objectius del Premi:

  • Cercar talent emprenedor entre la joventut.
  • Educar per l’acció social i la importància dels ODS
  • Millorar l’ocupabilitat en el territori.
  • Apropar la joventut al coneixement de les necessitats del territori.
  • Donar oportunitats a les iniciatives dels estudiants com a part de la ciutadania.

Més informació: https://adsll.wordpress.com/premi-al-talent-tranformador-2023/

Inscripció :   https://forms.gle/eu48GmFBKGeGUdqt7

Programa Campus Rural 2023

El Programa Campus Rural s’adreça a organitzacions, empreses, entitats que treballin al territori i es trobin en municipis de menys de 5.000 habitants en zones rurals.

Aquestes entitats poden presentar ofertes per a que estudiants de qualsevol titulació puguin realitzar pràctiques curriculars o extracurriculars durant 3 mesos. Els estudiants rebran a canvi una remuneració i no hi ha cap cost econòmic a nivell d’empresa.

Es pot consultar tota la informació de la convocatòria en aquest enllaç, així com el formulari per a presentar la proposta de pràctiques.

El termini de finalització d’aquesta convocatòria és el 10 de març.