Proves Cangur Secundària: 1r, 2n, 3r, 4t ESO

Des de l’any 1996 es realitza a Catalunya la prova Cangur, una activitat impulsada per l’associació internacional Le Kangourou sans Frontières, de la qual n’és membre la Societat Catalana de Matemàtiques (SCM) que, per aquesta raó, és l’entitat titular del Cangur en llengua catalana. Aquesta prova, al nostre territori, està adreçada a tots els nivells des de 5è de primària fins a 2n de batxillerat. Per fer-nos una idea de l’abast del Cangur a Catalunya podem dir que a la darrera edició van participar 113 274 alumnes, des quals 64 119 van ser els nivells de 1r a 3r d’ESO i 19 901 de 4t d’ESO a Batxillerat.

La prova té format de joc-concurs, però el seu autèntic objectiu és que els alumnes participin i dediquin una estona especial a divertir-se tot resolent els reptes plantejats. Els problemes es basen més en el raonament i l’enginy que en coneixements matemàtics específics. Aquestes “altres matemàtiques” també les podeu practicar, durant el curs, a partir de proves d’anys anteriors que es poden consultar al web del Cangur.

Pensem que la participació en aquesta prova pot ser una bona oportunitat per introduir a l’aula unes matemàtiques diferents a les habituals i treballar, de forma lúdica i innovadora, aspectes referents a les competències associades a la resolució de problemes.

Tot i que la prova en el seu conjunt l’organitza la comissió Cangur de la SCM de Matemàtiques i són d’un mateix estil l’organització s’ha dividit en tres tipus:

Cangur primària: 5è i 6è de primària . Els alumnes fan la prova en el seu centre.

Cangur123: alumnes de 1r, 2n i 3r d’ESO. Els alumnes fan la prova en el seu centre.

Cangur 4t d’ESO i Batxillerat: es manté el format tradicional i els centres s’agrupen en seus per fer la prova.

Podeu trobar tota la informació sobre les proves cangur en la web: www.cangur.org

Us animem a participar-hi!