Petita història de Ramon Casas

La història de Ramon Casas acaba de sortir publicada  amb motiu de l’ Any Ramon Casas, en commemoració del 150è aniversari del seu naixement. Ramon Casas va ser un dels  pintors  més representatius del Modernisme i de la pintura catalana fins al primer terç del segle vint. El text és de Vinyet Panyella, comissària de l’ Any Casas, historiadora de l’art, escriptora i directora dels Museus de Sitges.I està il·lustrat per Pilarín Bayés.

M’agradava veure’m des del mirall de la meva paleta i els meus pinzells, mirada endintre. Per aquest motiu molt sovint em feia un autoretrat. Me’n vaig pintar desenes, que em mostren de jovenet, quan tenia un aspecte esprimatxat, i com em vaig anar tornant grassonet i rodanxó, sempre amb ulleres, amb les que sovint em caracteritzen pintors i caricaturistes. Fins i tot en Picasso, em va pintar! Però per a mi, la gràcia de cada autoretrat era que, mentrestant, anava recordant tot el que havia viscut. Recordar és reviure i a mi m’agrada fer-ho perquè la meva vida d’artista va ser lliure i feliç.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>