Petit diccionari de ciència. TERMCAT

El TERMCAT publica en línia el Petit diccionari de ciència, obra col·lectiva coordinada per Rosa Estopà, professora de la Universitat Pompeu Fabra. Es tracta d’un diccionari trilingüe català-castellà-anglès, que presenta 120 termes científics definits i il·lustrats per nens i nenes de 5 a 8 anys.

L’edició en línia que ara es presenta és la versió plurilingüe de l’obra amb el mateix títol publicada en paper l’any 2012 per Publicacions de l’Abadia de Montserrat. Els infants que hi van col·laborar, de primer i segon de primària de les escoles Annexa Joan-Puigbert de Girona i Sant Nicolau de Sabadell (2009-2012), es van convertir en petits-grans lexicògrafs: van elaborar fitxes on explicaven el significat dels termes en català i van fer un dibuix per a cada terme.

El diccionari forma part d’un projecte més ampli, “Jugant a definir la ciència”, que pretén treballar el llenguatge juntament amb el coneixement científic des dels primers anys de l’aprenentatge.

El podeu trobar aquí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>