L’Aventura de la Fer. Un projecte d’emprenedoria a 5è de primària

FER.CAT és un projecte de cooperació bilingüe (català i anglès) que fomenta les vocacions emprenedores entre l’alumnat de 5è curs de primària en les escoles dels territoris rurals, posant en valor les oportunitats dels territoris rurals participants.

Amb aquest projecte es pretén mostrar les oportunitats dels territoris rurals. Es fomenta:

L’emprenedoria: s’incentiva l’alumnat a desenvolupar projectes empresarials en un futur al món rural.

Motivació: Desperta l’interès de l’alumne per les oportunitats que ofereix el món rural.

Autoconfiança: augmenta la seguretat per millorar la participació a classe i posar en valor el lloc on vivim.

Pensament crític: capacita l’alumnat per formular idees i incentivar la lògica.

Innovació: introdueix nous conceptes i idees, necessaris en el món rural per evolucionar.

Creativitat: estimula la imaginació, la inventiva i les ganes de crear en un territori rural on tot és possible i s’hi pot fer molt.

Es presenta amb un personatge, la Fer, una abella social, mel·lífer i obrera que viu en un rusc que s’està despoblant. La seva iaia Remei assistirà a una convenció abelles reines per solucionar el problema del despoblament…

La metodologia és a través d’un aprenentatge transversal d’un conjunt d’habilitats i capacitats per a la vida. Els materials es recullen en dos blocs:

Bloc 1: Quina bona idea: presenta l’abella Fer com a fil conductor i la història d’invents, inventors i inventores. Els nens i nenes entrevisten un empresari de la població. Recursos didàctics

Bloc 2: El reptes de la Fer. Es basa en els reptes que ha de superar l’abella per millorar la gestió del rusc i fer-lo viable. L’alumnat inventa sense cap límit creatiu un producte o servei, elabora el seu pla d’empresa i presenta la seva idea.

També s’ha elaborat un solucionari per al professorat.

Si hi esteu interessats, podeu demanar més informació al CRP de la Terra Alta. 977-420397

[+info]

El projecte és una iniciativa del Consorci Grup d’Acció Local Noguera Segrià Nord en el qual també hi han col·laborat  consorcis Leaders de diferents comarques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>