Hem celebrat el dia de la Ciència a l’Institut Terra Alta

Avui l’Institut Terra Alta de Gandesa ha celebrat el dia de la Ciència amb la conferència Energía verde para un planeta azul, a càrrec del científic Pedro Gómez Romero. Actualment treballa com a professor d’investigació a l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia.

Amb el petroli barat en vies d’extinció i l’abundant carbó amenaçant clima i medi ambient, el nostre model energètic està abocat a un canvi o a una crisi. Però cada any cremem més combustibles fòssils. Vivim ja el principi d’un complex problema trenat entre energia i medi ambient, un problema que no desapareixerà miraculosament per la xemeneia. Però cada any consumim més energia. Suposem que quan arribi el moment, el mercat, recolzat per la ciència i la tecnologia, ens donarà la solució als nostres problemes. Però el moment és ja. En aquesta conferència s’ha presentat el complex i problemàtic panorama actual de l’energia i la seva necessària re-evolució. Ha parlat d’algunes de les revolucions científiques pendents que faran viable la transició cap a un nou model sostenible de generació i consum d’energia. La ciència i la tecnologia poden ajudar a resoldre aquesta situació, però també les barreres socials que dificulten la nostra metaevolució cultural.
Ara que el petroli està barat hem d’aprofitar l’energia que ens brinda per assegurar el futur energètic de les noves generacions. Necessitem energia .. i temps.

La conferència ha estat molt interessant i l’alumnat ha demostrat interès, participant de la conferència, fent preguntes sobre l’energia actual i la necessitat de fer una evolució  cap a l’energia renovable.

Algunes fotografies de la conferència

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>