Art i Escola, IX Trobada pedagògica de la Terra Alta

El passat dissabte dia 26 de setembre va tenir lloc la IX Trobada pedagògica corresponent al curs 2019-2020 que vam haver d’ajornar el curs passat degut a la pandèmia de la Covid-19.

La jornada realitzada a través de videoconferència va comptar amb el mestre Dimas Fàbregas de l’Escola La Immaculada de Vilassar de Dalt i Montserrat Cortadellas, tallerista de diferents centres educatius del Priorat i Baix Camp.

Dimas Fàbregas en la seva conferència L’art per capgirar l’aula  ens va parlar de processos creatius centrats en la indagació i recerca, i de la importància dels resultats d’aquests processos creatius, amb l’avaluació formadora i formativa. I de la importància de l’art contemporani a l’escola perquè és l’art que parla de nosaltres i ajuda l’alumnat a fer preguntes i a buscar respostes. Ens va ensenyar com treballen al seu centre, aportant activitats com l’artista de la setmana  i la maleta de l’artista, entre d’altres.

Amb la Montserrat Cortadellas ens vam endinsar en la comprensió del paisatge, primer en una part teòrica i en una segona part, en quatre tallers simultanis, amb molta interacció per part del professorat, en els quals havien de fer aportacions de com treballar a  l’aula, aprofundint en: el que veiem, el paisatge vist des de fora, sense implicar-nos; el que vivim, és a dir el que estem sentint en el paisatge, què està passant, la implicació de l’home en la natura, participant, entrant dins del paisatge;  el que caminem, fent un canvi de mirada per veure les coses d’una altra manera i captar de nou la realitat; i el que transformem ens ha fet veure com la intervenció de l’home transforma els sistemes naturals i segons com intervingui provoca canvis.

Si cliqueu damunt trobareu les aportacions que van fer els quatre grups.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>