Prova Cangur Secundària

Des de l’any 1996 es realitza a Catalunya la prova Cangur, una activitat impulsada per l’associació internacional Le Kangourou sans Frontières, de la qual és membre la Societat Catalana de Matemàtiques (SCM) que, per aquesta raó, és l’entitat titular del Cangur en llengua catalana. Aquesta prova, al nostre territori, està adreçada a tots els nivells des de 5è de primària fins a 2n de batxillerat. Per fer-nos una idea de l’abast del Cangur a Catalunya podem dir que a la darrera edició van participar més de 125.000 alumnes, 31.000 des quals van ser de primària.

La prova té format de concurs, però el seu autèntic objectiu és que els alumnes participin i dediquin una estona especial a divertir-se tot resolent els reptes plantejats. Els problemes es basen més en el raonament i l’enginy que en coneixements matemàtics específics. Aquestes “altres matemàtiques” també les podeu practicar, durant el curs, a partir de proves d’anys anteriors que es poden consultar al web del Cangur.

Pensem que la participació en aquesta prova pot ser una bona oportunitat per introduir a l’aula unes matemàtiques diferents a les habituals i treballar, de forma lúdica i innovadora, aspectes referents a les competències associades a la resolució de problemes.

Us adjuntem un document elaborat per l’organització de la prova on podeu ampliar la informació sobre les característiques del Cangur de Secundària (1r, 2n i 3r ESO), (4t ESO, BAT i Cicles) i en el que es recorda que la inscripció estarà oberta des del 15 de novembre de 2019 al 18 de gener de 2020, i que la prova es realitzarà el dia 19 de març de 2020 (Excepcionalment les localitats on Sant Josep sigui festa local podran fer-la el 27 de març prèvia autorització de l’organització).

També podeu trobar tota la informació sobre les proves cangur al web: www.cangur.org

Us animem a participar-hi!

Per a qualsevol dubte que no quedi prou clar al web del concurs us podeu adreçar a:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>