Guies per a la intervenció en infància i adolescència en casos de revelació de violència sexual

El passat divendres 11 de juny va tenir lloc la presentació de les Guies per a la intervenció en infància i adolescència en casos de revelació de violència sexual, activitat organitzada pel CEFJE (Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada). En aquesta jornada es van presentar les dos guies que s’han editat: la guia amb recomanacions per a professionals i la guia amb recomanacions per a familiars que us aconsellem llegir amb deteniment.

Les xifres que es van exposar són alarmants i esfereïdores: 1 de cada 5 infants ha patit abús sexual, 1 de cada 8 abusadors pertanyen a l’entorn familiar de la víctima i 7 de cada 10 casos no arriben mai a judici per falta de proves.

Aquestes recomanacions i orientacions volen servir com a pauta inicial en el moment de la revelació o del descobriment de la violència sexual que han viscut nens, nenes i adolescents (NNA) i estan enfocades a dos col·lectius: a) la família i persones properes a l’entorn del NNA i b) els equips de professionals que es trobin acompanyant-los a partir de la revelació, amb una finalitat clara de reduir la victimització secundària.
Les guies s’han dissenyat com un material de suport que destaquin les pautes d’actuació a seguir per part de les institucions i persones adultes que es troben i/o actuen a partir de la revelació de la violència sexual. En la presentació es va fer èmfasi en l’obligació que aquests i altres materials siguin molt respectuosos amb les necessitats, personalitat i circumstàncies particulars dels NNA, a més de tenir en compte la vivència pròpia que hagin pogut tenir de la violència sexual. Les guies volen ser una eina més cap el treball interdisciplinari i interinstitucional que permeti minimitzar l’impacte que aquesta experiència traumàtica pot tenir en la vida dels NNA, per la formació encara molt embrionària de la personalitat i la seva dependència de les figures adultes que els/les hauríem de protegir.
Ben aviat us farem arribar el pòster i les dos guies en format paper; mentrestant podeu consultar-les clicant aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>