17 de maig: Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia

El 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra l’Homofòbia, Transfòbia i Bifòbia, amb l’objectiu de conscienciar la comunitat educativa vers la discriminació del col·lectiu LGBTI (lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres, intersexuals) i garantir els seus drets en peu d’igualtat amb tota la ciutadania.

Els centres educatius són espais de socialització i, per tant, són el marc idoni on treballar els valors de la igualtat, el dret a la diferència i el respecte als drets humans. Tot i la tasca duta a terme, encara en els centres educatius se segueixen reproduint relacions de desigualtat i situacions discriminatòries, moltes de les quals per raó de gènere.

La vivència del gènere ha de ser una vivència saludable i empoderadora de la persona. Per això, el coneixement i el respecte a la diversitat pel que fa a l’orientació sexual, la identitat de gènere o l’expressió de gènere ha de ser efectiu a tot el sistema educatiu.

Aquest curs no podem commemorar l’efemèride al centre educatiu però sí impulsar que es treballi la temàtica des de casa i difondre les actuacions dutes a terme a la xarxa. Us suggerim unes propostes d’actuacions i recursos específics a fi de promoure la conscienciació de la diversitat de gènere i la prevenció de l’assetjament LGBTI.

Cliqueu aquí per conèixer les propostes d’actuacions i els recursos didàctics.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>