Dia de la ciència:Natura i conservació dels estanys dels Pirineus. Vídeo

Natura i conservació dels estanys dels Pirineus, conferència del Dia de la Ciència que va tractar sobre l’impacte de la introducció de peixos en els estanys d’alta muntanya. Els efectes són molt importants i particulars perquè s’han descrit diferents impactes concrets que poden arribar fins i tot a l’eliminació d’espècies natives. La causa principal rau en què en aquests estanys, els peixos introduïts constitueixen un esglaó alimentari superior que abans no existia. Estem parlant d’espècies invasores.

Existeixen estudis científics on s’ha comprovat que aquestes alteracions són reversibles. En eliminar els peixos, la major part de les espècies desaparegudes tornen a colonitzar els estanys en un període relativament curt de temps restablint progressivament l’equilibri a l’ecosistema. Aquesta gran capacitat de recuperació permet proposar mesures de restauració senzilles encaminades a eliminar les poblacions de peixos per permetre el retorn de les espècies autòctones desplaçades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>