Dia de la ciència 21-22

Dia de la Ciència 2021-22. XVIII Edició     

Del 12 al 21 de novembre se celebrarà a Catalunya la 26a edició de la Setmana de la Ciència, centrada en el tema de la sostenibilitat

L’activitat “La ciència en primera persona” que es celebrarà el dia 17 de novembre al matí s’emmarca en la Setmana de la Ciència,  amb la finalitat del foment de les vocacions científiques i tecnològiques entre l’alumnat del nostre país, pretenent apropar els i les científiques als instituts.

Seguint la bona acollida de l’edició passada, enguany es manté la modalitat virtual.

  L’activitat es fonamenta en tres parts:

1.    Edició d’un vídeo, d’una durada d’uns 5-10 minuts on es llença també una proposta o un repte.

2.     Aquest vídeo el visualitzarà l’alumnat en hores lectives juntament amb els seus professors/es. L’alumnat ens faran arribar imatge del repte aconseguit (5 fotografies màxim per grup) així com les preguntes que volen formular als/a les científics/ques (3 preguntes màxim per grup).

3.    El dia 17 de novembre al matí, retransmissió en directe pel canal youtube de cadascun dels científics/ques. Us compartim l’enllaç de connexió per l’activitat del dia de la ciència per a les escoles dins de la setmana de la ciència: You Tube: https://youtu.be/ZDEGbx_HMRA

L’activitat adreçada a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO va a càrrec de científics/ques que es dediquen a la investigació i que expliquen la seva tasca, tant des del vessant científic com del vessant humà.

Es proposen 4 grans temes per a tractar amb els següents ponents:

Robòtica:  Anaís Garrell, Júlia Borràs i Irene García (IRI)

Astrofísica: Ignasi Ribas (IEEC) (ICE-CSIC)

Economia circular: Jordi Morató i Juan David Escorcia (UPC)

Xarxes Socials: Davinia Hernández-Leo, Roberto Sánchez, Emily Theophilou i René Lobo (TIDE -UPF)

Aprofitem per falicitar-vos l’enllaç que han d’omplir els centres educatius interessats a participar en l’activitat, abans del 22 d’octubre.

Formulari d’inscripció dels centres 

Per a qualsevol dubte o qüestió, us podeu adreçar a: serveiseducatius@xtec.cat

Més informació detallada a www.setmanaciencia.cat

Recordeu que:

L’activitat es fonamenta en tres parts:

1.    Visualització del vídeo, on el/la científic/a explica de forma didàctica:

– La seva disciplina científica

– Què investiga

– Per què s’ha dedicat a la recerca

2.     Aquest vídeo el visualitzarà l’alumnat en hores lectives juntament amb els seus professors/es. Cada grup pot fer arribar 5 imatges del repte i 3 preguntes a l’investigador/a. En farem una selecció de tot plegat.

Un cop vist el vídeo, es treballarà en com aconseguir el repte i es plantejaran quins dubtes o preguntes volen fer arribar al/a la científic/a.

3.    Realització de l’activitat La ciència en primera persona el  dia 17 de novembre al matí, connexió en línia en directe pel canal de youtube de la FCRI amb cadascun dels/de les 4 científics/ques, on els alumnes podran fer les preguntes relacionades amb la seva recerca i amb aspectes més personals.

  • Es preveu que les 4 sessions se celebrin, en els següents horaris:

    • 9.15 a 10.15h: Anaís Garrell

    • 10.30h a 11.30h: Davinia Hernández- Leo

    • 11.45h a 12.45h: Ignasi Ribas

    • 13h a 14h: Jordi Morató

Per a més informació podeu consultar el següent enllaç

Proposta de treball als centres:

Aquest vídeo el visualitzarà l’alumnat en hores lectives juntament amb els seus professors/es. Cada grup ens farà arribar mitjançant el formulari les imatges del repte aconseguit així com les preguntes que volen formulari als/a les científics/ques.

Un cop vist el vídeo, es treballarà en com aconseguir el repte i es plantejaran quins dubtes o preguntes volen fer arribar al/a la científic/a.

La data límit per enviar les preguntes i els reptes fets per l’alumnat és 10 de novembre.

Document informatiu
Vídeos i cronograma del dia de la ciència
 Concurs dels Monòlegs del Club de la Ciència

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>