XVè Certamen de Lectura en Veu Alta

 

 

 

El curs 2018-2019 es convoca la quinzena edició del Certamen nacional infantil i juvenil de  Lectura en Veu Alta. És una iniciativa de la Fundació Enciclopèdia Catalana,  l’objectiu de la qual és promocionar la llengua i la cultura catalanes especialment mitjançant l’edició d’enciclopèdies, llibres de consulta, diccionaris, llibres infantils i juvenils, llibres de text i obres de literatura catalana i universal.

Des del curs 2012-2013, la Fundació Enciclopèdia Catalana i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, tenen un acord de col·laboració per a l’organització del Certamen nacional infantil i juvenil de lectura en veu alta. Aquest acord neix de l’interès d’ambdues entitats per la promoció de la lectura i estem convençuts que l’estreta col·laboració que engeguem permetrà que el Certamen segueixi creixent en quantitat i en qualitat.

S’hi estableixen diverses categories:

  • Grumets vermells ( cicle mitjà de Primària)
  • Grumets verds (cicle superior de Primària)
  • Timoners (aula d’acollida cicle superior de Primària i 1r i 2n d’ESO)
  • Corsaris ( 1r i 2n d’ESO)
  • Tropa de corsaris (3r i 4t d’ESO)

Enllaç a alguns recursos:

Les inscripcions ja han finalitzat però s’ha deixat el formulari actiu al web amb l’avís ” inscripció finalitzada” i es demana que us inscriviu en llista d’espera.

Us volem recordar alguns aspectes pel que fa a l’organització:

1.- Caldrà comunicar els finalistes del vostre centre per a cadascuna de les categories al CRP del Pla d’Urgell fins el dia 20 de febrer. (Veure document adjunt. Observareu que cal signar-lo). Recordar que tot i que a nivell intern tingueu un substitut/a  previst per si falla el/la finalista només llegirà un alumne/ alumna per centre i categoria. Per tant, en el document que us adjuntem hi heu de fer constar només el finalista.

2.- Les lectures dels quarts us les enviarem en pdf deu dies naturals abans del quart . Cal que l’alumne finalista es prepari tots els fragments, ja que el dia del quart de final, per sorteig, n’hi tocarà llegir un.

3.-  Els finalistes de cada quart passaran a la semifinal.

4.-  També és convenient que feu previsió dels assistents acompanyants a l’acte del quart de final i ens ho comuniqueu per correu electrònic (tant si en porteu, com no) no més tard del 20 de febrer. Per motius d’aforament de la sala i de nombre de centres participants, aquest any no es pot admetre més de 20 alumnes acompanyants per centre, per la qual cosa, des de l’escola haureu de preveure la mecànica per seleccionar el grup d’alumnes. No s’hi convida les famílies. Els desplaçaments van a càrrec dels centres educatius.

5.- Si als quarts es fan xarxes (Facebook o Twitter) aniria molt bé que feu servir el nom del Certamen, de manera que ho puguem unificar i retuitejar per fer-ho arribar a més gent:

a Facebook: @lecturaenveualta

a Twitter: @llegirenveualta.

    6.- Al web del CLVA trobareu els criteris d’avaluació i rúbrica d’avaluació , a més de tota     la informació del certamen. Allí hi trobareu també la cançó del certamen.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>