Eines TAC

 

Spreaker Studio és una eina que permet la creació de podcasts de forma senzilla amb una galeria d’efectes sonors (aplaudiments, sons ambientals, etc.) molt senzilla d’utilitzar. Ens poden gravar missatges de veu i afegir efectes de so complentaris que poden motivar l’alumne a produir missatges de veu. Es pot fer servir en PC, tablets i mòbils (Android i IOS).
Eina de transcripció de veu per a Documents de Google Drive permet crear documents escrits a partir de la nostra veu. Per fer-lo servir, heu d’obrir un Google Docs nou, anar a Eines i activar l’enregistrament de veu. S’ha de tenir el micro connectat i actiu. En els portàtils de dotació funciona molt bé. És molt útil per fer les transcripcions dels nostres alumnes.
Banc d’imatges gratuïtes. Accés a diferents bancs d’imatges gratuïtes: MorgueFile, Sxc.hu, Creative Commons, Open Photo, Photo Rack, Stock Vault i Public Domain Photos. Les fotos que podeu trobar es poden fer servir per il·lustrar els vostres treballs i materials.
Youtube – Subtitulació ens permet afegir fàcilment i de forma manual subtítols a un vídeo propi pujat al nostre canal que pel fet de tenir correu xtec o gmail ja el tenim activat (usuari i contrasenya del nostre correu). 
VLC media player ens permet, a banda de visualitzart videos i escoltar arxius d’audio, alentir la velocitat de reproducció la qual cosa ens pot facilitar molt fer les transcripcions dels nostres alumnes.
Symbaloo EDU és un organitzador de recursos educatius personalitzat que permet administrar i compartir fàcilment continguts.
Jigsaw Planet és un creador de puzzles molt senziil que permet utilitzar qualsevol imatge i decidir el nivell de dificultat.
Audipo és una aplicació d’Android i d’iOs para dispositius mòbils i tauletes que permet modificar la velocitat de qualsevol audio. És molt útil tant per alumnes amb dificultats de processament audiitu com per als professionals perquè facilita la tasca de fer transcripccions d’audios.
MotionPortrait és una aplicació gratuïta disponible per a iOS i Android que ens permet animar qualsevol retrat o dibuix d’una persona o la nostra pròpia i gravar un missatge amb la nostra veu per tal de que sigui dit per l’animació. També permet modificar aspectes externs de la persona. Tutorial.
SpeakPic és una aplicació per a Android molt entretinguda que permet fer parlar una imatge triada.
PhotoSpeak és una aplicació d’Android i d’iOs que permet crear avatars i fer-los parlar.
Morfo és una aplicació gratuïta per a iOS que permet transformar a persones, animals i objectes en personatges en tres dimensions.El personatge creat serà capaç d’expressar estats d’ànims, ballar i, fins i tot, maquillar i canviar d’aspecte.
Plotagon és una aplicació que permet crear històries cinematogràfiques. És un programa de pagament però amb la versió gratuïta és suficient per crear petites pel·lícules amb diàlegs escrits als quals es poden afegir veus gravant les veus.
Toonstastic 3D és una aplicació que permet crear històries de dibuixos animats editant els personatges i gravant les veus d’aquests. És una aplicació que es pot fer anar en format PC, Android i iOs. Accés al Tutorial.
NubeDePalabras és una aplicació web gratuïta que permet generar automàticament núvols de paraules i/o etiquetes online a partir de qualsevol document o URL. Es pot personalitzar el teu núvol amb formes, temes, colors i tipografíes diferents.
TouchCast és una aplicació per a iOS que permet crear presentacions interactives fent servir vídeos i altres continguts, com per exemple crear un telenoticies presentat pel nostre alumne. A més de ser gratuïta, d’oferir multitud de possibilitats educatives, és fàcil de fer servir i molt atractiva i motivadora per als alumn3s.
Pixton és una eina TAC multiplataforma (iOS, Android i PC) molt potent que permet crear còmics o històrietes digitals. L’aplicació és de pagament però té també opcions bàsiques que són gratuïtes. Tutorial.
StoryboardThat és també una eina TAC per a fer servir en PC (no necessita instal·lació) que permet crear còmics i historietes curtes digitals. L’aplicació és de pagament però també es pot fer servir la versió bàsica que és gratuïta. Permet crear multitud d’històries amb moltes opcions (escenes, personatges, infografies, etc.).