Què fareu a l’estiu?

Hola amics i amigues del Cda de les Valls d’Àneu. Sou molts els que durant aquest curs 2011-12 ens heu visitat i ara ja es hora de fer vacances. Què fareu, on anireu?

Potser alguns de vosaltres esteu pensant en ensenyar als vostres familiars aquestes terres del Pirineu que heu conegut durant la vostra estada al Cda. Doncs si es així, us donem unes quantes recomanacions per poder aprendre més sobre les Valls d’Àneu.

Tot aprofitant la recent inauguració del centre d’interpretació de la vila closa d’Escaló podeu fer-hi una visita i pujar fins la Torre de guaita, seguidament fer una petita caminadeta per arribar al monestir de St. Pere del Burgal, on hi ha unes pintures romàniques molt especials.

St Pere del Burgal                                                               

Estany de Ratera

Segurament vam visitar plegats el Parc Nacional d’Aigüestortes i estany de st. Maurici, doncs sapigueu que també podeu anar-hi a l’estiu i de ben segur trobareu força rastres i molta més vegetació. Alguns també vam visitar la zona perifèrica del Parc, el bosc de la Mata de València, Recordeu que es una les avetoses més grans del país, no?

Bosc de Gerdar

Recordeu que aquí al costat hi ha un altre parc, el Parc Natural de l’Alt Pirineu. Ben a prop d’Esterri hi ha la  Mollera d’Escalarre on podreu observar força aus, plantes aquàtiques i un bonic bosc de ribera. Ara a l’estiu, a més s’hi poden fer activitats nàutiques.

Mollera d’Escalarre

Ja sabem que el poble d’Esterri el coneixeu prou bé, us sona la creu del terme, el pont romànic i l’Ecomuseu? Doncs, ara podeu visitar altres pobles d’aquí a prop i força interessants, com Isil on fan una espectacular revetlla de St Joan on s’omple la muntanya de falles, el poble de Son on hi ha el conjunt romànic…

Ah! i per si algú de vosaltres és aficionat al Geocaching, sapigueu que per les Valls d’Àneu teniu uns quants tresors per descobrir.

En fi, això és un no acabar….adjuntem un parell de webs que us seran molt útil per preparar les vostres vacances……

http://turisme.pallarssobira.cat/index.php

http://www.vallsdaneu.org/

Bon estiu i fins aviat.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>