Voleu saber quin temps farà demà?

El curs de 3r de l’Escola Juan Ramón Jiménez de Martorell ha vingut els dies 16 i 17 d’octubre a aprendre sobre meteorologia.

Abans de començar a fer de meteoròlegs i meteoròlogues han posat en comú tota la informació que coneixien en relació a la meteorologia.

Després la primera meitat de la classe s’ha dividit en tres grups i ha realitzat una gimcana on han conegut com funcionen diferents aparell meteorològics (termòmetre d’aire, sòl i aigua; pluviòmetre; anemòmetre i penell). Acabada la gimcana, han utilitzat el seu propi cos per esbrinar la temperatura de l’aire, l’aigua i del sòl. S’han sorprès molt en veure com varia la percepció d’una persona a una altra.

Per acabar aquesta part, s’han apropat a la caseta meteorològica del Camp d’Aprenentatge per prendre dades més exactes.

La segona meitat de la classe, també dividida en tres grups, ha començat la predicció del temps del dia següent a partir de les dades del Servei Meteorològic de Catalunya. Una vegada feta la predicció, s’han repartit els papers de presentadors, director i càmera per a gravar les seves pròpies notícies del temps com els espais de televisió.

Al final, les dues meitats de classe s’han intercanviat per acabar fent totes les activitats.

S’ho han passat molt bé, pot ser en un futur surten als telenotícies de veritat!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>