Una meteorologia de pel·lícula amb la classe “High School Musical”

La classe “High School Musical” (5è A) de l’Escola Miquel Martí i Pol de Sant Feliu de Llobregat han realitzat al seu centre l’activitat de meteorologia “Observació i mesura del temps atmosfèric”

Després d’una breu introducció a la seva classe sobre els aparells meteorològics que analitzarien i les unitats de mesura que utilitzarien, s’han dividit en sis grups de treball per a fer una gimcana i la predicció del temps de l’endemà.

Tres grups han començat fent un recorregut, on havien de trobar 8 aparells meteorològics repartits per l’espai de l’hort i quan ha plogut pel porxo del pati (quatre tipus de termòmetres, higròmetre, penell, pluviòmetre i anemòmetre), fer una mesura  i completar una fitxa per tal d’aprendre la funció de cada aparell. A continuació han experimentat el “taller de sensacions”, on han fet servir els seu propi cos per esbrinar la temperatura d’aigua, aire i terra. Com costa això de ser bon termòmetre d’aigua! Sempre ens pensem que està més freda del que realment és.

Entretant els altres tres grups han fet de dones i homes del temps i professionalment han preparat una predicció dels temps pel dia següent a partir del mapa del temps del Servei Meteorològic de Catalunya. Han dissenyat un guió i s’han repartit les tasques de presentadors, director i càmera. Llavors han fet les gravacions a l’aula simulant estar a la televisió.

Després s’han intercanviat per completar tota la sèrie d’activitats.

Ha estat un grup de pel·lícula! Ens veiem el curs vinent!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>