Aprenem a fer de meteoròlegs

Avui dimarts 9 de febrer hem fet l’activitat de meteorologia Quin temps fa? amb els grups 4B i 4D de primària de l’Escola Mercè Rodoreda de Martorell al seu mateix centre.

S’han posat a la pell dels meteoròlegs professionals coneixent quins instruments fan servir i han elaborat una predicció del temps pel dia següent. També han fet un taller sorpresa de sensacions. Us expliquem com ha anat:

Han fet una gimcana meteorològica que consta de sis proves per aprendre a manipular diferents aparells meteorològics (com termòmetres, pluviòmetre, anemòmetre i penell) i conèixer quines són les seves unitats de mesura. Un cop superada la gimcana ells mateixos s’han transformat en termòmetres humans i a partir de les seves sensacions han comprovat que mesurar la temperatura és una feina de precisió.

També han fet d’homes i dones del temps i han preparat la predicció del temps de l’endemà a partir dels mapes que proporciona del Servei Meteorològic de Catalunya. Han redactat un petit informe meteorològic i després s’han repartit les feines de presentadors, director, càmera, llums, apuntador i so per realitzar una gravació simulant un programa de televisió.

Han fet una feina magnífica i han demostrat bona traça per fer de meteoròlegs/gues!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>