Quin gran dia ens ha donat el Sol

Dijous 25 de febrer hem tornat a l’Escola Pilar Mestres Jaume Torrens de La Roca del Vallès per experimentar amb l’energia del nostre gran amic el Sol amb l’alumnat de 6é

Hem començat el dia fent una introducció sobre els diferents tipus de raigs que ens envia el Sol i la seva utilitat. El Sol ens propociona moltíssima energia que podem aprofitar. També ens han explicat el que havien descobert respecte la influència de l’efecte hivernacle i del color negre sobre la temperatura. Han demostrat sers uns grans coneixedors sobre el tema. Llavors s’han dividit en grups de treball per fer diferents activitats.

Per una banda han vist com les plaques fotovoltaiques converteixen la llum del Sol en electricitat muntant un senzill circuit elèctric per fer anar un petit ventilador. Quan han posat les plaques al Sol el molinet ha començat a girar instantàniament. És sensacional el que fan les plaques fotovoltaiques.

Després han realitzat un dels següents tallers: uns han utilitzat una cuina solar parabòlica, que permet cuinar concentrant la calor provinent del Sol. Els cuiners solars han preparat una recepta de pomes al forn i han experimentat amb el color de l’olla per veure quina funcionava millor. Han comprovat que l’olla negra s’escalfava el doble que l’olla blanca. Quin gran descobriment això de poder cuinar amb el Sol!

Uns altres han fabricat uns col·lectors solars i han comprovat com les mànegues de color negre escalfaven l’aigua. També han experimentat diferents variants per veure com funciona l’efecte hivernacle, comprovant que els col·lectors coberts amb vidre per sobre escalfaven bastant més l’aigua. Així han pogut confirmar les seves hipòtesis.

Després s’han explicat mútuament el taller que no havien realitzat per completar el torn d’activitats.

Felicitats! Quins grans investigadors solars!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>