L’energia del Sol mou el món

Dimecres 24 de febrer hem estat a l’Escola Pilar Mestres Jaume Torrens de La Roca del Vallès amb l’alumnat de 5é  experimentant amb l’energia del nostre gran amic el Sol.

Hem començat el dia fent una petita introducció sobre els diferents tipus de raigs que ens envia el Sol i la seva utilitat. També ens han explicat el que havien descobert respecte la influència de l’efecte hivernacle i del color negre sobre la temperatura. Llavors s’han dividit en grups de treball per fer diferents activitats.

Han vist com les plaques fotovoltaiques converteixen la llum del Sol en electricitat muntant un senzill circuit elèctric per fer anar un petit ventilador. Quan han posat les plaques al Sol, el molinet ha començat a girar màgicament.

Després han realitzat un dels següents tallers: uns han utilitzat una cuina solar parabòlica, que concentrant la calor provinent del Sol permet cuinar. Han preparat una recepta de pomes al forn, i tot i que el dia ha començat una mica ennuvolat han vist com la olla negra s’escalfava força i ha arribat a 133 ºC de temperatura. En canvi l’olla blanca no ha pujat tant de temperatura. Quin gran descobriment això de poder cuinar amb el Sol!

Uns altres han fabricat uns col·lectors solars i han comprovat com les mànegues de color negre, escalfaven l’aigua. També han experimentat com funciona l’efecte hivernacle, comprovant que els col·lectors coberts amb vidre per sobre escalfaven bastant més l’aigua.

Després s’han explicat mútuament el taller que no havien realitzat per completar el torn d’activitats.

Han sigut uns grans investigadors solars!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>