La història geològica d’un riu fins arribar al mar

El divendres 31 de març els alumnes de Batxillerat dels Instituts Rafael Casanova de Sant Boi de Llobregat i Frederic Mompou de Sant Vicenç dels Horts van realitzar una sortida de geologia a Pallejà per tal d’investigar la història del riu que va començar a fer sediments que daten de fa 250 milions d’anys111

Una mica més amunt de l’escola Angel Guimerà d’aquesta localitat es poden apreciar molt bé els afloraments, en nivells superposats de: conglomerats, gresos, i calcàries.

Van analitzar cada afloraments tot mesurant estrats, alçades, direccions i capbussaments  de les capes; també van determinar la duresa i composició de les roques. Amb totes les dades recollides van poder interpretar l’origen de tota la seqüència que es correspon a una transgressió marina d’una plana al·luvial.

Un cop al centre i amb la informació obtinguda podran realitzar la columna estratigràfica i un tall topogràfic de la zona per a determinar en quina vessant de muntanya es poden trobar surgències d’aigua.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>