Gaudim descobrint la riera de Vallvidrera

Els alumnes de 3r de primària de l’Escola Arquitecte Gaudi de Sant Feliu de Llobregat han estat el dia 23 de maig investigant la riera de Vallvidrera al voltant de Can Santoi.

Han començat repassant les activitats prèvies realitzades a l’escola i aportant idees de que podria ser interessant investigar de l’ecosistema. Seguidament s’han dividit en grups i han fet l’inventari del material necessari per estudiar la riera.

Un cop a la riera han fet les següents proves: mesurar la temperatura de l’aigua i de l’aire, observar el color, l’olor i la presència d’escuma en l’aigua i prendre mesures de l’amplada i fondària de la riera. Totes aquestes dades els han permès saber les condicions ambientals en que es troba la riera.

A continuació han reconegut diverses plantes que formen el bosc de ribera que envolta la riera. Finalment han capturat invertebrats aquàtics que han estudiat detalladament al laboratori amb l’ajut de lupes binoculars i fitxes, i han descobert l’índex biològic dels exemplars capturats.

Amb l’aportació de tots els alumnes i gràcies a l’índex biològic han esbrinat en quin estat de conservació es troba la riera. Posteriorment han tornat a alliberar tots els animalons a la riera sans i estalvis.

Han gaudit molt de totes les activitats i han descobert  el petit món de l’ecosistema de la riera de Vallvidrera!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>