Descobrim la Colònia Güell en bona companyia

Dimecres 22 de maig hem visitat la Colònia Güell amb els companys de la Secció de Serveis Educatius i Formació Permanent del Baix Llobregat per tal de donar a conèixer l’activitat de descoberta de la Colònia Güell que s’ofereix als centres educatius des de el Camp d’Aprenentatge de Can Santoi.

La visita ha seguit el mateix guió que amb els centres educatius. Després d’una breu introducció l’activitat s’inicia amb una gimcana de descoberta on han de completar un àlbum d’enganxines. S’organitzen en petits grups i amb l’ajuda del quadern de treball fan un recorregut per 12 indrets d’interès tant de la part industrial  com residencial per tal de conèixer com era la vida a la colònia 100 anys enrere

Un cop finalitzat el recorregut es visita el centre d’interpretació on es s’ensenya el procés de  fabricació tèxtil i s’assisteix a la projecció d’un audiovisual que mostra la vida quotidiana dels treballadors de la Colònia Güell a començaments del segle XX a través dels ulls i les vivències d’una nena.

A continuació s’accedeix a una exposició dedicada a Antoni Gaudi i les innovadores tècniques de construcció basades en l’arc catenari que va posar en pràctica. També s’exibeixen els diversos materials de construcció que va utilitzar així com la rica simbologia present a la cripta.

Per finalitzar la visita, s’accedeix a la cripta de la Colònia on es poden admirar els diferents aspectes arquitectònics,  simbòlics i decoratius, tant de l’exterior com de l’interior.

Hem gaudit d’una jornada molt agradable i profitosa per les valuoses aportacions dels participants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>