Gaudim amb la meteorologia!

La classe Matilda (5éA)  de lEscola Amat Verdú de Sant Boi  de Llobregat han vingut al Camp d’Aprenentatge de Can Santoi el 2 de desembre per realitzar l’activitat de meteorologia.

Després d’unes nocions introductòries, s’han dividit en equips de treball per a fer una sèrie d’activitats.

Uns han començat fent una gimcana per l’exterior on havien de trobar 8 aparells meteorològics (quatre tipus de termòmetres, higròmetre, penell, pluviòmetre i anemòmetre), fer una mesura  i completar una fitxa per tal d’aprendre la funció de cada aparell. A continuació han experimentat el “taller de sensacions”, on han fet servir els seu propi cos per esbrinar la temperatura d’aigua, aire i terra. Han demostrat que costa ser uns bons termòmetres! Per acabar aquest torn d’activitats han fet un registre de dades reals dels aparells instal·lats a la caseta meteorològica del Camp d’Aprenentatge.

Entretant l’altra meitat dels equips han fet de meteoròlegs professionals preparant una predicció dels temps pel dia següent a partir del mapa del temps del Servei Meteorològic de Catalunya. Han preparat un guió i s’han repartit les tasques de presentadors, director i càmera. Llavors han fet les gravacions en vídeo simulant un espai de televisió.

Després s’han intercanviat per completar tota la sèrie d’activitats.

Han completat una feina magnífica com a futurs meteoròlegs/gues. Enhorabona!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>