La classe de les 3R fa la predicció del temps

La classe de les 3R (5è B) de l’Escola Madorell de Molins de Rei han vingut al Camp d’Aprenentatge de Can Santoi el 1 de desembre per realitzar l’activitat de meteorologia.

Després d’unes nocions introductòries, s’han dividit en equips de treball per a fer una sèrie d’activitats.

Uns han començat fent una gimcana on havien de trobar 8 aparells meteorològics (quatre tipus de termòmetres, higròmetre, penell, pluviòmetre i anemòmetre), fer una mesura  i completar una fitxa per tal d’aprendre la funció de cada aparell. A continuació han experimentat el “taller de sensacions”, on han fet servir els seu propi cos per esbrinar la temperatura d’aigua, aire i terra. Han demostrat ser un bons termòmetres! Per acabar aquest torn d’activitats han fet un registre de dades reals dels aparells instal·lats a la caseta meteorològica del Camp d’Aprenentatge.

Entretant l’altra meitat dels grups han fet de meteoròlegs professionals preparant una predicció dels temps pel dia següent a partir del mapa del temps del Servei Meteorològic de Catalunya. Han preparat un guió i s’han repartit les tasques de presentadors, director i càmera. Llavors han fet les gravacions en vídeo simulant un espai de televisió.

Després s’han intercanviat per completar tota la sèrie d’activitats.

Han completat una feina magnífica com a futurs meteoròlegs/gues. Enhorabona!

6 comentaris

  1. Eric,Miguel,Lucas i Pol

    Aquesta excursió ha estat molt guay ens o hem passat molt be ha sigut molt divertit 😃😃😃

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>