El nostre gran amic el Sol

Els alumnes de 5è de l’Escola Juan Ramón Jiménez de Martorell van realitzar el dia 11 de desembre l’activitat d’energia solar i van  comprovar de quina manera la podem aprofitar.

Després d’exposar les seves idees sobre l’energia solar que havien treballat prèviament a l’escola, es van dividir en petits grups i van començar la feina realitzant dos dels següents tallers i activitats complementàries:

Taller fotovoltaic: mitjançant unes petites plaques fotovoltaiques i altres elements els nens i les nenes van muntar circuits elèctrics senzills on van poder experimentar com la llum solar es transforma en electricitat, la qual cosa van visualitzar fent girar un petit ventilador.

Taller d’escalfar aigua: van muntar tres col·lectors solars experimentals diferents per tal de comprovar l’efecte que fan les cobertes de plàstic transparent (el primer sense coberta, el segon amb una coberta i el tercer amb dos cobertes) i el color negre del circuit d’aigua. Després de realitzar les seves hipòtesis, van contrastar-les amb els resultats finals després de deixar-los exposats al sol. Quin creieu que va aconseguir escalfar més l’aigua?

Taller de cuina solar: mitjançant una cuina solar parabòlica, els alumnes van elaborar unes pomes al forn amb la calor del sol. El color negre de l’olla i la concentració de calor que aconsegueix la parabòlica els va permetre comprovar l’eficàcia d’aquesta cuina tant ecològica.

Al finalitzar l’activitat, tots els alumnes es van explicar entre ells el taller que els hi faltava per completar la feina.

Han estat uns investigadors molt aplicats. Fins a un altre any!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>