Descobrim quin temps farà demà.

Els alumnes de 4t de l’Escola Mercè Rodoreda  de Martorell han vingut fins a Can Santoi per aprendre sobre meteorologia els dies 15, 16 i 17 de gener.

Per començar tots els alumnes han compartit tota la informació que sabien en relació a la meteorologia i els instruments que es fan servir. Han demostrat tenir uns grans coneixements previs. Després s’han dividit en dues meitats i han començat amb les activitats.

Una meitat s’ha repartit en tres grups petits i ha començat realitzant una gimcana per conèixer com funcionen diversos aparells meteorològics (termòmetre d’aire, sòl i aigua; pluviòmetre; anemòmetre i penell). En acabar la gimcana ells mateixos han fet de termòmetres humans per tal d’esbrinar la temperatura de l’aire, l’aigua i del sòl, utilitzant els seu propi cos.

Finalment, s’han apropat a la caseta meteorològica per conèixer altres instruments i prendre dades exactes.

Mentre la primera meitat realitzava aquestes activitats, la segona meitat ha començat fent de meteoròlegs i meteoròlogues. A partir de les dades del Servei Meteorològic de Catalunya han preparat la predicció del temps del dia següent. Un cop feta  la predicció, s’han repartit els papers de presentadors, director i càmera per a gravar les seves pròpies prediccions tal com es fa a les notícies del temps.

Per finalitzar, les dues meitats s’han intercanviat per acabar fent totes les activitats.

S’han divertit i han aprés molt.

Bona feina!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>