Comencem l’any amb bones previsions.

Els dies 13 i 14 de gener els alumnes de 5è de primària de l’Escola Miquel Martí i Pol  de Sant Feliu de Llobregat han realitzat l’activitat de meteorologia.

Després d’unes nocions introductòries, s’han dividit en equips de treball per a fer una sèrie d’activitats.

Una meitat han començat fent una gimcana on havien de trobar 8 aparells meteorològics (quatre tipus de termòmetres, higròmetre, penell, pluviòmetre i anemòmetre), fer una mesura  i completar una fitxa per tal d’aprendre la funció de cada aparell. A continuació han experimentat el “taller de sensacions”, on han fet servir els seu propi cos per esbrinar la temperatura d’aigua, aire i terra. Han demostrat ser un bons termòmetres!

Per acabar aquest torn d’activitats han fet un registre de dades reals dels aparells instal·lats  a la caseta meteorològica del Camp d’Aprenentatge.

Entretant l’altra meitat han fet de meteoròlegs professionals preparant una predicció dels temps pel dia següent i han fet les gravacions en vídeo simulant un espai de televisió.

Després s’han intercanviat per completar tota la sèrie d’activitats.

Han demostrat ser uns fantàstics meteoròlegs!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>