Full informatiu N.27 març 2024

 

XIV Concurs Escolar de Vídeos Científics en Català X(p)rimenta 2024.

La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) i l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) organitzen el XIV Concurs Escolar de Vídeos Científics en Català X(p)rimenta 2024.

Aquesta convocatòria s’adreça a alumnes i a docents que vulguin fer un experiment científic i enregistrar-lo en vídeo, amb dos objectius: divulgar un principi científic o tecnològic vinculat al currículum dels ensenyaments de primària, secundària, batxillerat o cicles formatius, i aprendre a usar les bases del llenguatge audiovisual.

COM PARTICIPAR-HI?

Llegiu-ne les bases, on trobareu els detalls. El termini clou el dia 15 d’abril de 2024.

Més informació

El vídeoMAT

És un projecte en el qual els i les alumnes creen vídeos on es responen preguntes que posen de manifest aplicacions de les matemàtiques o la seva presència en l’entorn.

Més indormació

Infografia sobre ciberseguretat i bons hàbits

El Mentor Digital del Servei Educatiu Baix Llobregat 1, en Raül Pegueroles Tonda ha realitzat una infografia sobre Glossari de terminologia de ciberseguretat i bons hàbits a internet realitzat a partir dels articles publicats a la secció “Bits i xips” de la revista Cavall Fort.

 

Nou espai web del programa FAIG

Nou web del programa d’innovació experimental Fent per Aprendre, Imaginant Globalment (FAIG) amb l’objectiu d’oferir un major nombre de continguts vinculats amb el programa que puguin ser d’interès per als centres i la comunitat docent en general.

 

 

 

Per contribuir a la millora de l’Educació Matemàtica, el Departament d’Educació oferirà a partir del curs vinent un paquet de mesures que s’aniran concretant els propers mesos.
De moment us podem avançar que des del CREAMAT i la SG d’Ordenació Curricular s’està treballant en la creació d’itineraris de propostes competencials. També es posaran a l’abast dels docents de matemàtiques guies didàctiques i material de suport. Properament es preveu una presentació pública del programa. Tan bon punt sigui possible us enviarem més informació.MAGMA (MÀGia i MAtemàtiques)Si vau assistir el curs passat al MAMBO, MAtemàtiques aMb BOmbolles, no us voldreu perdre aquest any el MAGMA, MÀGia i MAtemàtiques. Aquest any la jornada pretén explorar les possibilitats que ofereix la màgia en el món de l’educació matemàtica i la seva divulgació. * Data: 27 d’Abril, de 9 a 19 h. * Lloc: CESIRE. Avda Drassanes, 10. 08001 Barcelona * Organitza: CREAMAT i FEEMCAT * Inscripcions. A partir del dia 22 de Març Nota: La inscripció es tancarà en el moment en que s’arribi a 100 inscrits. Hi trobareu conferències plenàries, diversos espectacles de màgia matemàtica, tallers simultanis i una taula rodona. Ens agradaria comptar amb la vostra participació activa a un espai informal que hem anomenat el “Cafè Màgic”. Reserveu la vostra plaça al MAGMA apuntant-vos a través del formulari a mostrar un efecte màgic que hagueu portat a l’aula, un divertiment de màgia i matemàtiques o un petit truc que vulgueu compartir amb altres docents.Més informació a magma.feemcat.orgButlletí març creamat 
Concurs de cine MENTS DESPERTES.

6ª edició inscripcions

Fins al 5 d’abril per enviar un curt de màxim 5 min que relati qualsevol tema relacionat amb la salut mental i emocional.
Necessiten durant el mes de març el full d’inscripció.

Tenim els següents premis per cada categoria ESO/BATXILLERAT/CICLES FORMATIUS:
– Masterclass pel grup classe guanyador en Maquillatge en Efectes Especials
– Càmeres de vídeo HD per l’escola o institut
– Xecs en material escolar
– Programar el curt en una sala de cine de Barcelona

Adjuntem també el vídeo de la gala de l’any passat si pot ser del vostre interès: https://www.youtube.com/watch?v=RaoCv57n-is

I la pàgina web de la nostra entitat on trobareu tota la info sobre nosaltres: https://www.somvia.org/

Des del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) ens han compartit aquest web amb propostes educatives i materials per estimular el coneixement des de l’arquitectura. Poden ser un bon punt de partida per fer situacions d’aprenentatge.
El grup d’experts nomenat pel Departament d’Educació, després dels mals resultats de l’últim informe PISA, ha presentat les seves propostes educatives per revertir-los.

El document final està estructurat en sis línies d’actuació i més d’un centenar de propostes. Tot i això, n’hi ha 18 que marquen com a prioritàries i que s’han de plantejar i, en algun cas, executar el curs que ve.

 

Participa en el concurs escolar de vídeos científics en català X(p)rimenta 2024 i guanya premis increïbles!

Fins al 15 d’abril del 2024, l’alumnat de primària, secundària, batxillerat i cicles formatius poden presentar els vídeos d’experiments científics en català al XIV Concurs Escolar de Vídeos Científics en Català X(p)rimenta 2024.

En aquesta edició, tant els centres educatius com l’alumnat que participin en els vídeos guanyadors, rebran uns premis increïbles. Des de xecs regals de 500€ per bescanviar-los per material de laboratori escolar, lots de fruits secs, tallers experimentals, lots de robòtica educativa, visites a museus, calculadores de científiques, entre moltes altres coses! Apunta’t les següents dates clau: 15 d’abril de 2024: data límit per enviar els vídeos.

Del 3 al 10 de maig de 2024: publicació dels finalistes. 28 de maig de 2024: acte de lliurament de premis i guardons. Animeu-vos a participar-hi! Trobareu tota la informació aquí: Accedeix a X(p)rimenta 2024

Més informació

Taller Escriptura Creativa a l’aula

Inscripcions del Taller Escriptura Creativa a l’aula del 2n torn de Pla de Formació de zona 23-24.

L’objectiu del taller que impartirà la formadora Zuleika Valero, és oferir propostes, recursos i activitats que ajudin el docent a exercir el rol de dinamitzador del procés d’escriptura creativa a l’aula en l’àmbit literari.

Aquesta formació és oberta a tots els docents i adreçat a les etapes de primària, secundària i postobligatòria, i es realitzarà en dues sessions presencials al nostre Servei Educatiu:

Sessió 1 dilluns 22/04/2024 17.00 h – 19.00 h

Sessió 2 dilluns 29/04/2024 17.00 h – 19.00 h

Aquest és l’enllaç per poder fer la inscripció

Què pot fer la biblioteca escolar per a donar suport als vectors del currículum d’educació bàsica?

Amb l’objectiu de reforçar l’aplicació dels vectors del currículum d’educació bàsica, des del Servei de Suports i Recursos Lingüístics, han creat el material que us adjuntem a continuació. Aquest té com a finalitat explorar les possibilitats que les biblioteques escolars poden oferir per a aquest propòsit.

Veure la presentació

 

Guia bibliogràfica Dones i Ciència 

L’11 de febrer es va celebrar el Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència amb l’objectiu de promoure la seva participació plena i en condicions d’igualtat en l’educació, la capacitació, l’ocupació i els processos d’adopció de decisions en la ciència. Aquesta guia pretén ser una mostra de la documentació disponible al Centre de Documentació (Institut Català de les Dones – ICD) sobre les moltes dones científiques que han contribuït amb la seva dedicació a reivindicar la igualtat de condicions, per moltes més que han d’arribar.

Veure documentació

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>