Revistes

A continuació es relacionen les publicacions periòdiques que es reben al CRP del Bages.

Cavall Fortcavall fort
Còmics, contes, articles, reportatges, jocs, propostes d’activitats… per a lectors de 9 a 15 anys.

 

DovellaDovella
Revista cultural de la Catalunya central publicada pel Centre d’Estudis del Bages. Tracta els àmbits de les Ciències Humanes i Socials, especialment de la comarca.

 

El Pou de la Gallinael pou de la gallina
Revista  manresana d’informació i opinió de periodicitat mensual, publicada per l’Associació Cultural El Pou de la gallina, amb la finalitat de dinamitzar la vida cultural a la ciutat de Manresa. 

 

Faristolfaristol
És la revista del Consell Català del llibre per a Infants i Joves. Dirigida als mediadors i lectors amb la finalitat d’ajudar-los a mantenir-se informats de l’actualitat del llibre en català.

 

Guix d’infantillogo guix-infantil
Dona suport a tots els especialistes de l’etapa educativa compresa entre els 0 i els 6 anys.

 

Guixlogo guix
Des de 1997, Guix es manté fidel a la tradició educativa i donant suport a la renovació educativa pedagògica a través de la reflexió i la pràctica.

 

Infànciainfancia
Revista de l’Associació de Mestres Rosa Sensat que contribueix a difondre diverses maneres d’atendre i educar els infants, des del naixement fins als 6 anys, amb articles teòrics i pràctics.

 

Making Of: cuadernos de cine y educaciónmaking-of-logo
Ofereix als lectors amplia informació sobre esdeveniments relacionats amb l’aplicació del cine en les activitats d’ensenyament-aprenentatge.

 

Perspectiva escolarperspectivaescolar
Revista adreçada als professionals del sistema educatiu que s’ocupa de difondre accions educatives d’innovació i promoure reflexions sobre els reptes de l’ensenyament obligatori.

 

 

Altres revistes que s’havien rebut i de les quals tenim alguns números (sempre que és possible, s’indica quins).

AlambiqueAlambique

Didàctica de les Ciències Experimentals. Reflexions, recursos i experiències per a l’educació primària i secundària (ESO i Batxillerat). Té com a objectiu proporcionar informació útil per a la pràctica docent i per a l’autoformació del professorat.

ÀmbitsÀmbits de psicopedagogia

Psicopedagogia i educació. S’adreça a professionals de la psicologia educativa, psicopedagogs, mestres i professionals vinculats al món educatiu.
Articles d’accés lliure.

logo articlesArticles

Articles de Didàctica de la Llengua i de la Literatura. Té com a objectiu ser un instrument de formació permanent dels professionals de l’ensenyament de la llengua, un espai d’intercanvi i de coneixements, opinions, recerques i experiències. 

Aula InfantilAula d’infantil

Reflexions, recursos didàctics i experiències pedagògiques d’educació infantil (primer i segon cicle)

Aula de Innovación EducativaAula de innovación educativa

Didàctica general. Reflexions, recursos didàctics i experiències pedagògiques per a l’educació primària i secundària.

Aula de SecundariaAula de secundaria

Revista bimestral dirigida especialment al professorat de l’etapa de secundària. Aporta eines de tutoria i orientació, així com reflexions i recursos de didàctica. 

cataloniatodayCatalonia Today

Revista mensual amb articles de l’actualitat catalana íntegrament en anglès.

 

clijCLIJ

Revista d’anàlisi de la literatura infantil i juvenil. Ofereix articles d’anàlisis sobre obres, autors, gèneres, animació a la lectura, ressenyes de novetats o llibres premiats i un apartat sobre autors i il·lustradors relativament novells.

cuadernos de pedagogiaCuadernos de pedagogía

Revista mensual que ofereix tota l’actualitat del sector de l’ensenyament en forma d’experiències, articles d’opinió, entrevistes, reportatges, legislació, propostes innovadores i ressenyes bibliogràfiques.

 

educat revista de psicopedagogiaEducat. Revista de Psicopedagogia

Publicació bimensual que s’edita amb la col·laboració de professionals afins als àmbits de la psicopedagogia, psicologia, logopèdia, educació… Conté articles d’interès actual dins l’àmbit educatiu, nous recursos per a la investigació, entrevistes a professionals o formació específica per als professors.
Articles d’accés lliure.

Articles d’accés lliure

El tatanoEL Tatano

Revista de Cavall Fort per als nens i nenes de 4 a 8 anys. Amb personatges molt divertits, contes, jocs, reportatges sobre la natura, activitats, còmic… 

logo eufoniaEufonía

Revista de didàctica de la música. Dirigida al professorat especialista d’educació infantil, primària i secundària (ESO i Batxillerat).

Articles d’accés lliure

Fòrum. Revista d’Organització i Gestió EducativaFòrum

Revista d’organització i gestió educativa, dóna pautes per lluitar contra la cultura de la improvisació, la desorganització, la burocratització i la ignorància. Pretén minimitzar el nombre d’experiències negatives que desmotiven el professorat.

 

 

iberÍber

Reflexions, recursos i experiències per a educació primària i secundària (ESO i Batxillerat).

 

infancia a europaInfància a Europa

L’educació de zero a sis anys en l’àmbit europeu

llengua nacionalLlengua Nacional

Llengua Nacional explica i defensa els valors de la llengua catalana i impulsa el seu bon coneixement, domini i ús.
Articles d’accés lliure.

logopediaLogopedia, Foniatría y audiología
Publica articles relacionats amb els camps de la logopèdia, la foniatria i l’audiologia
Accés lliure als resums dels articles.

 

Moixeró

moixero nomL’Agrupació Micològica Berguedana ens ha cedit el conjunt complet de totes les revistes “Moixeró” editades fins al dia d’avui. Les revistes recullen diferents estudis científics exhaustius de fongs i flora del Pirineu.

nou biaixNou Biaix

La revista vol ser un punt de trobada per compartir experiències, reflexions i inquietuds entre els col·lectius dels diferents nivells d’educació matemàtica a Catalunya, des de la bàsica fins a la universitat.
Articles d’accés lliure

 

piu piuPiu-piu

Revista en català per a nens i nenes de 0 a 5 anys que dóna eines a pares i educadors perquè la lectura sigui per a tots un estímul i un fet plaent i enriquidor.

educación especialRevista de Educación Especial

Publicació semestral amb articles sobre l’educació especial i sobre jornades d’Educació Especial.

Revista-Musical-CatalanaRevista Musical Catalana
El seu objecte és el tractament de l’activitat musical catalana de música culta i popular. També publica assaigs sobre aquests temes i entrevistes als intèrprets i compositors actuals.
Articles d’accés lliure.

Serra d’Orserrad or logo2

Iniciada el 1959 amb l’objectiu de divulgar l’alta cultura. És una revista destacable dins l’entremat cultural dels Països Catalans.

Suma

Revista per a l’ensenyament i l’aprenentatge de les matemàtiques.suma
Articles d’accés lliure

logo tandemTándem: Didáctica de la educación física.
Revista per al professorat d’educació física. Didàctica de l’educació física i l’esport a l’escola. Ofereix unitats didàctiques d’educació física.

Textos

Reflexions, recursos i experiències sobre didàctica de la llengua i la literatura per educació primària i secundària (ESO i Batxillerat).logo textos

Viure en família

Adreçada a pares i mares de nens i nenes de 0 a 8 anys. Té un punt de vista innovador, i para atenció a les opcions més naturals.logo viure-en-familia

Cercador de revistes:

lesrevistes.cat El portal de les revistes en català.

Dialnet, Universidad de la Rioja

Revistes electròniques