Gimcana Matemàtica

Des de fa una colla d’anys, des del Centre de Recursos juntament amb professorat de centres de la comarca, organitzem una Gimcana Matemàtica per Manresa.

Aquest any duem a terme la 13ena que es celebra el dia 19 d’abril de 2018.

La Gimcana consisteix en un seguit de proves de matemàtiques repartides per diferents carrers del centre històric de Manresa. Alumnes de 4t d’ESO dels centres participants fan de monitors i els de 1r d’ESO resolen els reptes proposats.

Cada any hi participen més centres i per tant més alumnes. El què va començar essent una gimcana d’un sol recorregut s’ha hagut d’ampliar a dos recorreguts i dos torns per tal d’encabir l’augment d’alumnes d’aquests darrers anys.

La meitat dels centres participen al primer torn i la resta al segon. I dins de cada torn, la meitat participen a l’itinerari 1 i l’altre meitat a l’itinerari 2.

Cada itinerari consta d’unes 15 parades. El primer torn es fa de 9 a 2/4 de 12 i el segon torn de 3/4 d’11 a 1/4 de 2.

L’acte s’inicia a la Plaça Porxada amb una representació per part dels alumnes del CFGS d’animació sociocultural i turística de l’Ins Guillem Catà. Aquest curs el fil conductor són “Els Ponts” i s’emmarca dins de Manresa Capital de la Cultura Catalana 2018.

En la XIII Gimcana hi participaran 16 centres:

Col·legi Joviat
Col·legi L’Ave Maria
Col·legi Oms i de Prat
Escola Diocesana de Navàs
FEDAC Manresa
Institut Bages Sud
Institut Cal Gravat
Institut Castellet
Institut d’Auro
Institut Gerbert d’Aurillac
Institut Guillem Catà
Institut Lacetània
Institut Lluís de Peguera
Institut Manresa Sis
Institut Moianès
Institut Pius Font i Quer