Maleta d’àlbums il·lustrats: Educació i refugi

 

La maleta d’aprenentatge Educació i Refugi és un recurs educatiu vinculat al projecte del mateix nom que s’ha dut a terme en els dos últims cursos en diferents territoris, promogut per la Internacional de l’Educació i la Federació d’Ensenyament de CCOO en el qual han participat alguns centres de Badalona.

Conté una acurada selecció d’àlbums il·lustrats per a totes les edats que aborden el tema del refugi i l’acollida des de diferents aproximacions.

És un recurs educatiu per ajudar a la sensibiltzació sobre aquesta problemàtica a les aules tot compartint experiències al voltant de l’art i la literatura que ajudin a la creació d’espais propicis a la reflexió, l’expressió i l’escolta.

Un dels elements fonamentals d’aquesta maleta es un conjunt d’àlbums al voltant d’aquesta temàtica. Els textos literaris permeten crear espais que ajudin els nouvinguts a reconstruir la seva identitat establint ponts que fomentin el diàleg i l’empatia entre tots i totes, per això s’ha incorporat un lot de llibres que ens ajuden a treballar aquestes situacions.

GUIES DE LECTURA DELS LLIBRES