Material d’interès

Documents de referència

Per consultar/ per saber-ne més

Jocs

Little office Joc per a l’equitat de gènere

Cinc jocs recomanats a partir de 4, 6, 7 i 9 anys per desmuntar estereotips de gènere, obtenir una mirada equitativa de les professions i, visualitzar oficis representats per les persones independentment del seu sexe/gènere. Amb “l’Ofici Violeta” i “l’Skiboo” entraran en joc cartes diverses: la de la igualtat, la de l’equitat, la de l’estereotip, la del llenguatge inclusiu i la del sexisme. Fer parelles no és l’únic repte, també has de posar-te a prova usant el llenguatge no sexista, improvisant històries, fent mímica o encertant les preguntes! Una manera lúdica d’ajudar a educar en i per a la igualtat de gènere, fixant-nos en el món de les professions. Contingut: 110 cartes (80 cartes d’oficis + cartes d’acció + cartes de suport + instruccions). També inclou accés a la descàrrega de material pedagògic complementari per ampliar els vostres coneixements sobre equitat de gènere de manera divertida.

Tutty. Un joc de famílies diverses

Tutty és un joc de cartes que promou el respecte a la diversitat afectiva, sexual i familiar. A Tutty es pot jugar en grups de dos a quatre persones, i es recomana a partir dels 8 anys d’edat.
L’objectiu del joc és completar una família i per a això es disposa de 28 personatges diversos. Una família es forma amb un mínim de 6 personatges, de manera que hi ha una infinitat de combinacions possibles. La baralla compta també amb 12 cartes d’acció, que representen les coses que els passen a les famílies, com ara una mudança, un divorci o una malaltia, i que aporten al joc estratègia i ho fan més interessant.

Nines sense gènere

Creatable World són nines de Mattel sense gènere. Això significa que són neutres i personalitzables perquè qualsevol nen o nena s’hi pugui identificar sense prejudicis ni estereotips. Es poden escollir nines amb el cabell curt o llarg, i amb tot tipus de complements i accessoris que es compren per separat. Això permet als nens i nenes crear un personatge exactament com volen.

Qui viu aquí? El gran joc de la diversitat

Inclou dotze jocs molt divertits de diferents nivells de dificultat, de manera que està recomanat per edats entre els 3 i els 12 anys. Segons la dinàmica dels diferents jocs pot ser utilitzat tant de manera individual com en grup.

Per resoldre tots els jocs hem d’anar creant, coneixent i descobrint a les persones que habiten en els pisos del nostre edifici. Haurem d’esbrinar qui i com són, què els agrada, amb qui viuen, quina relació els uneix, etc. Per acabar de completar els pisos afegirem les fitxes de frase amb les que sabrem la relació que hi ha entre les persones que conviuen a cada pis (amics, parella, companys, família, …).

Las Brujas de Farrabús

Volent canviar el caràcter de la seva promesa, el Príncep Blau ha ordenat al mag del Regne de Farrabús l’elaboració d’una poció que li faci comportar-se com les princeses dels contes; però la seva màgia se li ha anat de les mans i està afectant nois i noies del poble …
Només amb l’ajuda de les bruixes podreu aturar el malefici, si sou capaços d’endinsar-vos en el perillós bosc, jugar en equip i trobar els elements màgics que es necessiten per desfer el conjur (el mirall de l’autoestima, l’escut de No és No,  la clau que obre el cadenat de l’amor esclau, una llàgrima de trol sensible …).

Little Feminist. Joc de cartes

Joc sobre sobre dones reals que han contribuït en la història del món: Frida Kahlo, Ella Fitzgerald, CleopatraQueen Elizabeth I, Indira Gandhi, Hillary Clinton, Rosa Parks, Gloria SteinemSally RideAmelia Earhart, Billie Jean King…

​Cartes per a infants i joves

Són un material per fer-lo servir en espais de reflexió, de debat i de treballs de recerca interior. El joc consta de 52 cartes agrupades en 5 categories: l’epidermis, la roba, la casa, la comunitat i el planeta. Les cartes faciliten la reflexió i el diàleg al voltant de preguntes com: A qui et recorda la teva cara? T’agrades quan et mires al mirall? De quin estil mai vestiries? Tothom pot entrar a casa teva? Quines situacions pots veure amb més distància? Dins d’un grup trobareu respostes molt diverses que donen peu a interioritzar i a descobrir. En total hi ha 50 lemes i 300 reflexions.

 

 

My family builders

Comprar MY FAMILY BUILDERS 16 PIEZAS, recursos educación emocional

Un magnífic joc de construcció magnètic en fusta per crear tot tipus de famílies i abordar el concepte de la diversitat. Es poden barrejar i crear nombrosos personatges petits i inventar històries.  Diferents cofres disponibles: 48, 32 i 16 peces.

 

 

 

Pel·lícules