Què trobareu a la maleta?

Els contes s’han classificat en dos blocs d’acord amb els cicles: educació infantil-cicle inicial i cicle mitjà-cicle superior. Aquesta classificació és orientativa, ja que l’edat recomanada dependrà també de l’acompanyament que es faci de la lectura, de la modalitat de lectura i del grau d’aprofundiment del contingut que transmet. Cal tenir en compte que els perfils lectors del nostre alumnat són diversos, els títols proposats a les maletes també són variats i cada docent haurà de pensar quins estan més a prop dels seus interessos i capacitats.

També veureu a la classificació que algun títol pot ser adequat per a tres cicles, normalment EI, CI i CM, perquè es considera que és un conte que es pot treballar entre els 5 i 8 anys. Altres títols poden tenir un format infantil, però s’ha considerat apte per a un cicle mitjà o superior per la temàtica tractada. Com us comentàvem anteriorment, es fa difícil una classificació rigorosa per edats.

Els continguts dels contes estan classificats en 5 àmbits d’acord amb els eixos de treball de la coeducació:

 


Tots els contes i llibres tenen en comú la defensa i el respecte a les diferents maneres de ser, a la llibertat personal, a la diversitat en totes les seves variants, i especialment, volen trencar els estereotips de gènere, el binarisme i potenciar noves masculinitats i feminitats.

També trobareu a la maleta un exemplar del llibre “Ni princeses ni pirates”, adreçat als docents. És una lectura molt recomanable per a les famílies i en general per a tothom, ja que no només ajuda a descobrir com educar unes nenes i uns nens sense les traves del passat, sinó també a comprendre molts dels nostres propis comportaments com a dones i homes que som.