Tarraco 360º


El projecte Tarraco 360° recull el treball científic realitzat pel grup d’investigació SETOPANT (URV/ICAC) i el converteix en un recorregut virtual perquè puguis visitar els monuments Patrimoni de la Humanitat de la ciutat de Tarragona en 3D. La primera fase del projecte Tarraco 360° ja es pot veure a Internet i en l’aplicació APP. El grup d’investigadors format per la Universitat Rovira i Virgili i l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica, amb el suport de la Fundació Privada Mútua Catalana, ha posat a l’abast de les persones interessades en el passat romà de Tarraco i dels turistes aquesta iniciativa que, de moment, recull imatges actuals i reconstruïdes de sis monuments, a més de breus explicacions sobre la funció que van tenir en el seu dia.
Els monuments que ja es poden consultar en 3D són el Teatre, el Fòrum de la Colònia, Centcelles, l’Arc de Berà, la Torre dels Escipions i la ciutat romana. Tarraco 360° permet, per exemple, veure fotografies ampliades de les diverses parts que configuren el mosaic que hi ha al sostre de la Vila de Centcelles, amb la corresponent explicació científica dels passatges que es narren, o com era en el seu origen l’Arc de Berà i el text de la inscripció que hi ha a la part superior del monument.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>