Teatre en confinament

Accès al recull de recursos Teatre i Arts escèniques en temps de confinament  elaborat per Ximo Montañés (CEFIREAE).

En una situació normal, el teatre com a art i com a eina educativa poderosa per l’estimulació sensorial i el desenvolupament cognitiu d’infants, adolescents i joves, és duu a terme en un context social, coopertatiu, col·laboratiu i relacional, basat en el grup.
Així, hi ha nombrosos recursos a l’abast de tothom amb activitats de jocs, exercicis i pautes per treballar la dramatització i el teatre.
L’adaptació d’aquests recursos a la situació d’haver d’estar-se a casa serà possible sempre atenent al nombre de persones (infants, joves o adults) que hi conviuen, les edats respectives i la disposició a fer d’actors, resta d’artistes o tècnics o bé, de públic.
Els diferents rols, al cadpdavall, són intercanviables, el més important és llançar-se al joc teatral que tantes possibilitats ens proporciona.

El teatre és una excel·lent forma artística d’expressió, però també és una eina de coneixement, tant de nosaltres mateixos com del nostre entorn, que ens pot ajudar a conèixer més bé el món en què vivim per poder-lo transformar de la millor manera.