De nenes a científiques

 

De nenes a científiques” . Una proposta de la Universitat de Barcelona adreçada als centres d’educació primària pel proper 11 de Febrer, dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència

L’11F és el Dia internacional de la Dona i la Nena a la Ciència. La UB dedica tot un seguit d’activitats per tal de visibilitzar les dones científiques i a promocionar la recerca i la investigació entre nenes i noies.

Accés al dossier de l’activitat:

Com arriba una científica a ser-ho? Totes ho tenien molt clar des de ben petites? Qualsevol nena pot arribar a fer de la recerca la seva professió? La resposta és afirmativa, i com a mostra, un botó! Cinc científiques de la Universitat de Barcelona s’adrecen als infants de primària, especialment a les nenes, compartint la seva història personal. Cinc dones de diferents edats, amb diferents moments personals i professionals, comparteixen el seu camí individual fins arribar al punt professional on es troben ara.

Aquest vídeo busca generar el debat dins de les aules d’educació primària per tal que les generacions futures no repeteixin els patrons actuals. La iniciativa demana a les escoles que un cop visualitzat el vídeo ens retornin propostes que els infants hagin pensat per solucionar el problema… Com podríem fer que haguessin tantes dones com homes fent recerca? Se us acudeix una solució? La resposta més enginyosa formarà part de l’eslògan de la UB per l’11 de febrer de l’any vinent. A més, totes les escoles participants rebran un vídeo d’agraïment i resposta d’una científica.

Aquesta activitat està impulsada per la Delegada del Rector per a la Divulgació Científica i coordinada per la Unitat de Cultura Científica i Innovació (UCC+i).

  • A qui s’adreça el vídeo: estudiants de primària
  • Què demanem de tornada: respostes que proposin accions o mesures per revertir el desequilibri de representació entre homes i dones al mon de la recerca
  • Com fer arribar les respostes: mitjançant el formulari
  • Data màxima per enviar la resposta: 17 de febrer
  • Què oferim com agraïment: la UB enviarà a cada escola un vídeo d’agraïment protagonitzat per una investigadora.